Kāds vīrietis pārsteigts un reizē ļoti sašutis par redzēto CSDD: ”Nu tas nav nopietni!”

Kāds vīrietis bija pārsteigts, ka konkrētie CSDD pakalpojumi bijuši krietni dārgāki nekā agrāk, tomēr tas vis bija izskaidrojams un saprotams.

CSDD piedāvāto pakalpojumu cenas nebija mainījušās jau ilgu laiku, un tagad tās plānots aktualizēt.

Lielākās izmaiņas skars komersantus, kuri reģistrē transportlīdzekļu tirdzniecības vietas – cena pieaugs no 14 eiro uz 174 eiro. Šī izmaiņa pamatota ar papildu pārbaudēm, kas tiek veiktas reģistrācijas procesā.

Autovadītājiem ievērojamākais cenu pieaugums būs par pieprasītajiem numura zīmēm, kas satur vienu ciparu vai ciparu kombināciju ar pirmo ciparu jebkuru un pārējiem “0”. Šādu numuru cena pieaugs no 300 līdz 500 eiro. Parastajām numura zīmēm cena pieaugs par 1,69 eiro.

B kategorijas vadīšanas eksāmena sadaļa par spēkrata izmantošanu kļūs nedaudz dārgāka – cena pieaugs līdz nepilniem 15 eiro. Savukārt motocikla vadīšanas eksāmena cena samazināsies.

Citas CSDD piedāvāto pakalpojumu cenas tiks mainītas nedaudz mazākā mērā.

 

Lasi vēl: Kādu koku vācieši stāda pie guļamistabas logiem, lai viņi varētu ātri aizmigt un pamosties atsvaidzināti: pārbaudīts, tas darbojas!

Satiksmes eksperts Oskars Irbītis uzskata, ka plānotās CSDD pakalpojumu cenu izmaiņas autovadītājus būtiski neietekmēs. Viņš norāda, ka tarifu pieaugums ir zemāks par kopējo cenu kāpumu valstī.

Irbītis salīdzina cenu pieaugumu ar degvielas cenas izmaiņām. Viņš norāda, ka, piepildot vienu bāku ar degvielu, autovadītājs jau segs cenu starpību, kas saistīta ar tehnisko apskati.

Lasi vēl:Šī gada vasara būs anomāla un daudzi nemaz ko tādu nebūs gaidījuši – marts visu pasaka priekšā!

Eksperts komentē arī pieaugumu par pieprasītajām numura zīmēm. Viņš uzskata, ka tas vairāk skars negodīgus starpniekus, kas mēģina gūt peļņu, pārpērkot un pārdodot šīs numura zīmes. Irbītis iesaka autovadītājiem meklēt numura zīmes internetā, kur tās var atrast lētāk.

Kopumā Irbītis uzskata, ka CSDD pakalpojumu cenu izmaiņas ir samērīgas un netiks jūtami ietekmēs autovadītājus.

 

Leave a Comment