Kāda sieviete nikna un atklāj ar ko saskārās gaidot no VID pārmaksātos nodokļus: ”Daudzi nesaņems”

Kā novērst nodokļu parāda veidošanos?

Regulāri pārbaudīt VID EDS, vai nav nodokļu parādu. Savlaicīgi veikt nodokļu maksājumus. Iesniegt gada ienākumu deklarāciju. Ja rodas neskaidrības par nodokļu aprēķināšanu, sazināties ar VID konsultantiem.

Lasi vēl: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2024. gada 18. līdz 24. martam: neļaujieties bēdām, nedēļas otrā puse atnesīs prieku!

Kāda sieviete ļoti saniknota uz VID un radušos situāciju saistībā par gada ienākuma deklarāciju. Viņa atklāj, kas tieši viņu neapmierina un aicina cilvēkus atbildēt vai šī situācija ir skārusi tikai viņu, vai tomēr vēl kādu.

Skaitlis, kas var mainīt likteni: kā uzzināt savu laimes un pārpilnības kodu

Kāda iedzīvotāja ir neizpratnē, kāpēc vīrs, kurš iesniedza deklarāciju dienu vēlāk, jau ir saņēmis nodokļu pārmaksu, bet viņa pati ne, lai gan visu darīja tieši tāpat. Viņa atgādina, ka VID sola atmaksāt 3 mēnešu laikā, bet daži saņem naudu krietni ātrāk.

VID skaidro nodokļu pārmaksas atmaksas termiņus:

3 mēneši ir likumā noteiktais maksimālais termiņš.  Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atmaksa jāveic trīs mēnešu laikā no deklarācijas saņemšanas dienas. Tomēr, ja deklarācija ir aizpildīta korekti, naudas atmaksa parasti notiek ātrāk.

Atmaksas ātrumu ietekmē:

Deklarācijas iesniegšanas laiks: Ja iesniedzat deklarāciju agrāk, atmaksu var saņemt ātrāk. Iesniegto deklarāciju skaits: Ja periodā ir iesniegts liels skaits deklarāciju, atmaksas process var aizņemt ilgāku laiku.

Lasi arī: Ja cilvēka vārdā ir kāds no šiem 3 maģiskiem burtiem, tad viņš ir īsts laimes luteklis. Skaties, varbūt arī tev ir šīs izredzes!

Kāds komentētājs raksta: ”Oho, pārmaksāto nodokļu atmaksa tikko ienāca, VID turboātrumā ierāvuši.” Kāds cits tikmēr komentē zem ieraksta: ”VID šodien patīkami pārsteidza – 01.03. iesniedzu info par nodokļu pārmaksu, šodien jau ieskaitīja bankas kontā.”

Tikmēr citas personas komentē, ka neko vēl nav saņēmušas un nesaprot kāpēc citi saņem, bet citi nē. Kāds raksta: ”Kāpēc visi radinieki ir saņēmuši pārmaksātos, bet ne es?”

 

Leave a Comment