Kāda sieviete iekš Facebook piedzīvo pamatīgu izbīli un pārdzīvojumus visa mūža garumā

Kāda sieviete iekš Facebook piedzīvojusi ļoti nepatīkamu starpgadījumu, kurš atstās sekas uz visu atlikušo dzīvi. Šo nepatīkamo situāciju, viņa atcerēsies vēl ilgi. 

Kāda ir Facebook nosaukuma izcelsme?

Mājaslapas nosaukums, kas latviešu valodā tulkojams kā “seju grāmata”, ir pārņemts no tāda paša nosaukuma papīra grāmatām, kuras tiek izmantotas vairākās ASV koledžās, attēlojot studentu pilsētiņas kopienas dalībniekus, un pasniegtas jaunajiem studentiem, kā arī darbiniekiem, lai tie iepazītu citus studentu pilsētiņas cilvēkus.

Nacionālais kiberdrošības centrs, cita starpā, brīdina Facebook pilnīgi visus lietotājus par plaši izplatītu krāpniecības shēmu. Tā ļoti ātri izplatās.

Pēc Somijas informācijas no varasiestādēm, viens no upuriem zaudējis vairāk nekā 150 000 eiro.  Kāda sieviete, izmantojot Facebook Messenger, it kā saņēma paziņojumu no kolēģes profila.

Taču vēstījumu patiesībā sūtīja krāpnieciskas personas, kuras bija nelikumīgi piekļuvušas kolēģes Facebook kontam. Saziņai sievietei tika lūgts tālruņa numurs it kā konkursam, un neilgi pēc tam viņai tika nosūtīta ziņa, norādot, ka viņa ir kļuvusi par galvenās balvas saņēmēju.

Lasi vēl: Kliente Swedbank piedzīvo nepatīkamu situāciju; viņa neslēpj savu sašutumu un visu atklāj

Pēc tam vainīgie pieprasīja sievietes bankas konta numuru un internetbankas pieteikšanās akreditācijas datus, lai atvieglotu iespējamās naudas balvas pārskaitīšanu. Pēc minētās informācijas saņemšanas krāpnieks veica cietušā konta naudas zādzību.

 

Leave a Comment