Kad draud saaukstēšanās, jārīkojas ātri. Labākie dabas līdzekļi

Rudens ir viltīgs, un saaukstēties šajā periodā var pat vieglāk nekā ziemā. Lai saaukstēšanās uz vairākām dienām neizsistu no ierindas, tai nedrīkst ļaut ņemt virsroku. Pareizākā rīcība ir – no aizsardzības pāriet pretuzbrukumā.

Parasti saaukstēšanās attīstās ļoti strauji, tāpēc dārga ir katra diena, katra stunda. Kolīdz parādās pirmie saslimšanas simptomi: drebuļi, galvassāpes, sāpes jostasvietā un lauzošas sajūtas locītavās, jārīkojas nekavējoties.

Jāpaiet zem karstas dušas vai jāieiet karstā vannā ar skuju, kumelīšu, baltegles ēterisko eļļu vai citiem ārstniecības augiem. Sliktākā gadījumā var aprobežoties ar karstu vannu kājām. Pēc ūdensprocedūras pēdām un lieliem uz 1–2 stundām obligāti jāuzliek sinepju plāksteri un jāķeras klāt tuvojošās slimības ārstēšanai.

Pirmām kārtām tā ir inhalācija: 2 tējkarotes priežu pumpuru vai 1 ēdamkaroti salviju lapu aplej ar glāzi ūdens, uzkarsē līdz viršanai, vāra 3–4 minūtes. Ja mājas aptieciņā ir lavandas, eikaliptu vai ciedru eļļa, novārījumam var pievienot 5–8 pilienus. Pēc tam novārījumu pārlej emaljētā tējkannā un uzliek uz lēnas uguns. Kad ūdens sāks vārīties, tējkannas snīpī ieliek iepriekš pagatavotu piltuvīti un caur degunu ieelpo ārstnieciskos tvaikus.

Šīs procedūras efektu var pastiprināt, ja inhalācijas novārījuma gatavošanai parastā ūdens vietā izmanto ūdeni, kurā pirms tam vārīti nomazgāti, bet nenomizoti kartupeļi. Ieteicams arī pirms inhalācijas tējkannas saturam pievienot pustējkaroti pārtikas sodas.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment