Kā viņi vispār veļ pastāv! Top 3 dzīvnieki, kuriem gandrīz nav izdzīvošanas instinktu

Dabā ir daudz dzīvnieku, kas pārsteidz ar savām unikālajām izdzīvošanas prasmēm. Tomēr ir sugas, kurām šie instinkti nepiemīt vai ir stipri novājināti.

Reizēm ir jādomā, kā šīs trīs sugas vispār ir izdzīvojušas līdz musdienām, jo viņiem instinkti ir ļoti vāji.

 

Pandas

Pandas ir cēlušās no tradicionālākiem gaļēdājiem lāčiem, un tāpēc to iekšas nav pienācīgi pielāgotas pašreizējai diētai, kas sastāv tikai no bambusa. Tāpēc tās gandrīz visu laiku pavada ēšanā un gremošanā, ko parasti veic sēdus, lai taupītu enerģiju. Papildus to mazkustīgajam dzīvesveidam pandas ir labs mērķis šausminošiem audzētājiem.

Lasi vēl: Kāpēc aplīmēt klēpjdatoru ar skoču: jūs pat nespējat iedomāties, cik lielu labumu iegūsiet

Sliņķi

Sliņķu dzīve ir tik slikta, ka tās nosauktas grēka vārdā. Taču šajā sarakstā sliņķi iekļuvuši nevis tāpēc, ka ir lēni vai netīri, vai pat tāpēc, ka pusstundu rāpo pāri ceļam.

Ekologiem joprojām nezināma iemesla dēļ sliņķi neizmet izkārnījumus no koku galotnēm, kā to dara vairums koku sugu. Tā vietā tie lēnām nolaižas no koka uz zemes, izrok nelielu bedrīti, tur veic savu darbu un to aizsedz.

Šis process, protams, ir lēns, un sliņķi ir pakļauti gan kritieniem, gan plēsējiem. Saprotams, ka sliņķu neapdomīgās tualetes apmeklējumu laikā tiem bieži uzbrūk citi dzīvnieki, un viņu vājo instinktu dēļ

Leave a Comment