Kā sasaldēt kabačus ziemai, lai tie neatšķirtos no svaigiem. Vienkāršs meistarstiķis!

Sasaldēšana kubiņos

Šī metode ir piemērota galvenokārt kabaču ragū cienītājiem. Vispirms dārzeņus sagriežam centimetru lielos kubiņos un blanšējam tos nesālītā verdošā ūdenī 2-3 minūtes. No turienes kabačus liekam caurdurī un uzreiz aplejam ar aukstu ūdeni, kurā ir liels daudzums ledus kubiņu. Kad kabači pietiekami atdzisuši, pārliekam tos uz papīra dvieļa un ļaujam nožūt.

Pārliekam nožuvušos kubiņus paplātē, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Atstājam tos saldētavā uz 4 stundām mīnus 20 grādu temperatūrā. Pēc tam sasaldētos kabačus ieberam aizspiežamā plastmasas maisiņā, izvelkam gaisu no maisiņa un hermētiski aizveram. Tas arī viss, lieta darīta!

 

Sasaldēšana aplīšos

Informējam, ka tiem, kuri ir pieraduši sagriezt kabačus nevis kubiņos, bet aplīšos, sasaldēšanas process ir tāds pats kā kubiņu gadījumā. Faktiski šīs sagataves pārstāv vienu un to pašu produktu. Vienīgā atšķirība – aplīšus pēc atkausēšanas būs krietni ērtāk apcept mīklā.

 

Rīvētu kabaču sasaldēšana

Šī metode ir ideāli piemērota cilvēkiem, kas dievina kabaču pankūkas. Ņemam rupjo rīvi, sarīvējam kabačus un ar marles palīdzību nospiežam no sagataves lieko šķidrumu. Sarīvētos kabačus liekam aizspiežamos plastmasas maisiņos, izlīdzinām un izvelkam gaisu no maisiņiem. Viss, darbs paveikts!

Rīvētus kabačus saldētavā var glabāt 8 mēnešus, kubiņos vai apļos sagrieztos dārzeņus – pat 12 mēnešus. Un atceries – pēc atsaldēšanas nekad tos vairs atkārtoti nesaldē, jo šādi tie zaudēs savu uzturvērtību un labo garšu.

Lasi vēl: No rītdienas: Sinoptiķi nākamnedēļ sākot no 14.augusta sola ekstremālus laikapstākļus

Bet vai tu sasaldē kabačus vai citus dārzeņus ziemai? Dalies savos pavārmākslas noslēpumos komentāros!

Leave a Comment