Kā pārvērst veikalā pirktus tomātus bez garšas par aromātiskiem tomātiem no savas dobes?

Es bieži izmantoju veikalā pirktus tomātus savās receptēs, īpaši salātos. Kur gan citur ziemas sezonā var dabūt tomātus, ja ne veikalā? Tomēr ne vienmēr tie ir garšīgi un smaržīgi. 

Un es zinu, ka daudzi cilvēki veikalu tomātus sauc par bezgaršīgiem vai pat plastmasīgiem.

Taču ir vienkāršs veids, ko ne visi zina, – kā veikala tomātus pārvērst par gardiem, saldiem un smaržīgiem tomātiem, it kā vasarā noplūktiem no dobes.

Vispār, manuprāt, daudzi zina, ka veikala tomāti būtiski atšķiras no “mājas” – tie ir ”pumpēti” ar dažādām ne visai labām vielām, lai ilgāk saglabātos svaigi, un būtu cieti.

Nu, un visam pāri, arī veikala tomātu garša ir vāja. Tie bieži vien ir skābi vai tiem vispār nav tomātu garšas. Reizēm pat nevar saprast, ka jūs ēdat parastu tomātu.

 

Saglabājiet un atcerieties: lai padarītu veikala tomātus garšīgākus un aromātiskākus, sagrieziet tos vajadzīgās formas gabaliņos (ja gatavojat tomātu salātus) un iemērciet tos vājā sodas šķīdumā.

Jums nepieciešams tikai nedaudz cepamās sodas, naža gals uz litru tīra ūdens. Tomāti vairs negaršos pēc sodas, bet arī skābe pazudīs.

Lasi vēl: “Savs kaktiņš. Savs stūrītis….” – leģendārais komponists Juris Kulakovs pirms aiziešanas atklāja, kas viņu dzīvē darīja patiesi laimīgu

Tad es sagrieztus tomātus vienkārši pārkaisu ar cukuru – vislabāk šim nolūkam der pūdercukurs, jo granulētais cukurs var pilnībā neizšķīst un ēšanas laikā kraukšķēs starp zobiem.

Pateicoties šiem trikiem, pat veikala tomāti kļūs saldi un garšā līdzināsies tieši tiem tomātiem, ko vasarā izraujam no dobes.

Izmēģiniet to, un jūsu ēdieni ar veikalā pirktiem tomātiem būs daudz garšīgāki!

Lasi arī: Biezpiena sacepums: “maigs kā mākonis”, “nevis sacepums, bet svētki”, “labākais manā dzīvē” (no atsauksmēm)

Un vēl viens padoms: ja gatavojat dārzeņu salātus no gurķiem un tomātiem pēc klasiskās receptes, vienkārši vispirms tomātus pārkaisiet ar šķipsniņu sāls un divreiz vairāk cukura. Tad salātus pārlejiet ar augu vai olīveļļu, un tie būs garšīgi!

Leave a Comment