Kā ķīnietes pasargā matus no izkrišanas? Biju pārsteigta, kad uzzināju šo noslēpumu! Lūk, tādēļ viņām ir tik skaisti mati!

Apmēram pirms mēneša pēkšņi pamanīju, ka mani mati sāk pastiprināti izkrist. Katru dienu uz ķemmes palika vesels matu kumšķis, dziedi vai raudi.

Maskas nepalīdzēja, tāpēc negribīgi sāku ieberzēt galvas ādu ar ķiplokiem un sīpoliem, stingri pēc mūsu vecmāmiņu receptēm. Taču mati turpināja izkrist, bet vīrs sāka dusmoties, jo viņam nepārprotami nepatika manu matu specifiskais aromāts.

Un tad es nejauši ieraudzīju recepti, ko izmanto ķīnietes, kuras jau kopš seniem laikiem mācējušies atbilstoši rūpēties par saviem matiem. Man šī metode šķita dīvaina un nenopietna, bet es to izmēģināju un matu izkrišana beidzās. Vai nu palīdzēja ķīniešu recepte, vai arī mati bija noguruši no izkrišanas.

 

Vai vēlies to izmēģināt un uzzināt sīkāku informāciju? Tad lasi tālāk.

Jao noslēpums

Iepriekš nezināju, ka Ķīnā dzīvo daudz tautību, un “ķīnietis” ir nācijas kopējais nosaukums. Tātad tā dēvētajā Padebešu impērijā (Ķīnā) ir maza tautiņa – jao. Tā ir ļoti niecīga etniskā grupa, kas dzīvo tikai dažos ciematos, un viens no tiem, or Huanlu ciems, kas tiek dēvēts par Garo matu ciemu.

Jao sievietes ļoti rūpējas par saviem matiem, tāpat kā vīrieši. Lieta tāda, ka ķīnieši ir pārliecināti – matu stāvoklis un izskats tiešā veidā ietekmē likteni.

Nekopti mati un smieklīgi to griezumi noved pie nabadzības un komunikācijas zuduma. Turklāt nejēdzīgas frizūras dēļ sievieti neviens negribēs precēt, bet vīrietis nespēs dabūt labu darbu. Savukārt ikviens, kas pāragri kļūst par plikpauri, ir nelaimīgs cilvēks, uzskata jao tautiņas pārstāvji.

Mati Ķīnā simbolizē sociālo statusu. Kopš sendienām neprecētām sievietēm nācās pīt bizes, lai puiši uzreiz saprastu, ka šī ir potenciāla līgava, un ka var vērsties pie viņas ar izdevīgu laulību piedāvājumu.

Precētās sievietes savus matus nēsāja speciālā copītē, smalki savijot tos uz galvas un izrotājot ar ziediem. Bet vīrieši noskuva matus, aizmugurē atstājot bizi.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kas mīl sievieti uz mūžu: viņi nekad neskatīsies uz citām un vienmēr tevi mīlēs ar sirdi un dvēseli

Turklāt līdz pat 1980. gadam jao tautā bija sekojoša paraža: ja vīrietis redzēja, ka precētai sievietei mati ir izlaisti, tad viņam bija pienākums trīs gadus dzīvot šīs sievietes un viņas ģimenes mājā kā vēl vienam vīram. Kā viņi to tehniski paveica, nav saprotams, jo īstā vīra mājā veselus trīs gadus bija jāmitinās svešam vīrietim.

Līdz pat šai dienai jao sieviešu rūpīgi ievēro savas tradīcijas. Lielākajai daļai dāmu matu garums sasniedz 1 metru vai pat vairāk! Kā viņām tas izdodas?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Visa noslēpuma pamatā ir rīsi

Jao meitenes un sievietes lepojas ar saviem garajiem matiem un labprāt izrāda tos tūristiem, kuri vēlas uzzināt ķīniešu sieviešu noslēpumu.

Bet noslēpums ir ļoti vienkāršs – tas ir fermentēts rīsu ūdens un to gatavo šādi:

Paņemam glāzi rīsu un labi noskalojam ar aukstu ūdeni. Ūdens attīra rīsus no sēnītēm un putekļiem.
Pēc tam atstājam rīsus uz galda 15 minūtes 1 litrā ūdens. Šajā laikā graudi nedaudz uzbriest.

Ūdeni ielejam stikla burkā vai citā traukā, bet rīsus izmantojam ēdiena gatavošanai.

Ūdenim burkā vajadzētu pastāvēt uz galda divas dienas. Šajā laikā tam būtu mazliet jāierūgst.

Pēc fermentācijas procesa sākuma ūdeni uzsildām līdz 90 grādiem un atdzesējam līdz istabas temperatūrai.

Lai iegūtu patīkamu aromātu, atdzesētajam ūdenim varam pievienot pāris pilienus lavandas un rozmarīna eļļas. Ja tev ir blaugznas, palīdzēs piliens tējas koka eļļas.

Šo ūdeni ierīvējam galvas ādā un izskalojam ar to matus, neizmantojot ķīmiskos balzamus un maskas. Galvas masāžai jāatvēl 3 – 5 minūtes.

Pēc tam izžāvējam matus kā parasti. Ja jāiziet no mājas vai jādodas uz darbu, tad stundu pēc procedūras var izmazgāt matus ar maigu šampūnu, lai tie nebūtu taukaini.

 

Kāpēc rīsu ūdens palīdz saglabāt veselīgus matus?

Raudzēta rīsu ūdens iedarbīgumu nodrošina vairāki faktori:

Rīsi satur daudz antioksidantu, minerālvielu un E vitamīnu, kas atjauno matu folikulus, stiprinot tos no iekšpuses. Noderīgās vielas izlīdzina matu kutikulu, padarot matus gludus un elastīgus.

Inozitols ir ogļhidrāts no rīsu ūdens – pateicoties tam, mati kļūst veselīgāki un mazāk šķeļas.

Lasi vēl: Anomālo klusumu uz planētas pārtrauks spēcīgākā vētra ar K indeksa stiprumu 3

Rīsos esošās labvēlīgās aminoskābes stiprina matu folikulus, ļaujot izaugt stipriem un gariem matiem, kas nelūst.

Nav noslēpums, ka katram matiņam ir savs mūža ilgums – tāpēc dažkārt ir tik grūti izaudzēt garus matus – tiklīdz paiet noteikts laiks, tie izkrīt. Bet rīsu ūdens ar labvēlīgajiem fermentiem palīdz pagarināt ikviena matiņa dzīvi.

Vai tev noderēja šis neparastais matu kopšanas padoms? Būsim gandarīti, ja sniegsi savus komentārus un dalīsies ar šo rakstu sociālajos tīklos!

 

Leave a Comment