Kā izvēlēties pareizo pušķi. Māņticības par ziediem

Ziedi parasti tiek dāvināti ar vislabākajiem nodomiem, taču dažkārt pušķis var radīt satraukumu ar to saistīto māņticību dēļ.

Piemērotu ziedu izvēle – gan pušķi, gan telpaugi – var ietekmēt ne tikai telpas estētiku, bet arī cilvēka emocionālo stāvokli.

Ar puķu pušķiem saistītie māņticējumi

Kaltēti vai mākslīgi ziedi. Austrumu kultūrā šādi augi tiek uzskatīti par nedzīvas enerģijas nesējiem, un tos dāvināt ir uz nelaimi. Turklāt mākslīgie augi uzkrāj putekļus, kas var kļūt par alergēnu.

Pušķi ar pāra ziediem. Slāvu tradīcijās pāra skaits saistās ar izvadīšanu, tāpēc svētkos ir pieņemts dāvināt nepāra skaitu ziedu.

Balti ziedi sasirgušiem vai veciem cilvēkiem. Baltā krāsa simbolizē jaunību un veselību, tāpēc baltu pušķi, kas dāvināts vecam cilvēkam vai slimam cilvēkam, var uztvert kā negatīvu mājienu.

Dzelteni ziedi mīļotajam. Šāds pušķis var simbolizēt ātru šķiršanos. Tomēr dzelteni ziedi kā dāvana radiniekiem nav ar šādu negatīvu nozīmi.

Magones otrajai pusītei. Magones, neraugoties uz to skaistumu, simbolizē vājumu, un šo ziedu pušķi tiek uzskatītas par izbalējušu jūtu zīmi.

Lasi vēl: Tornado nespēj šķērsot upi, apiet kalnu un ienākt lielpilsētā: trīs lielākie mīti, kas nosaukti vārdā

Māņticības par iekštelpu ziediem

Ciklamenas. Tiek uzskatīts, ka tas īpaši labvēlīgi iedarbojas uz radošiem cilvēkiem, jo stimulē domas un sniedz iedvesmu.

Dracēna. Cilvēki tic, ka šis augs var nest peļņu un palīdzēt veiksmīgi veicināt uzņēmējdarbību.

Vijolītes. Pastāv uzskats, ka tas rada harmoniju un sapratni cilvēku attiecībās.

Hortenzija. Šie ziedi simbolizē vientulību un neveiksmi. Tos ieteicams novietot ārā, lai izvairītos no negatīvisma mājā.

Gerānijas. Tiek uzskatīts, ka šie ziedi absorbē negatīvo enerģiju. Tās labāk turēt uz terasēm vai dārzos, kur tās var piešķirt krāsu un prieku, nenodarot kaitējumu mājas enerģijai.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Antūrija. Tiek uzskatīts, ka šim ziedam piemīt vīrišķīga enerģija, un patiesībā tas nes veiksmi ne tikai vīriešiem, bet arī sievietēm. Antūriju ieteicams turēt guļamistabā.

Spatifīla rada harmoniju un sapratni ģimenē, kas ir īpaši noderīga precētām sievietēm.

 

 

Leave a Comment