Kā iztīrīt tējkannu no kaļķakmens, izmantojot marinādi un minerālūdeni: neparastas metodes

Bieži izplatīta problēma, ar kuru sastopas lielākais vairums saimnieču, ir tas, ka tējkanna ātri aizsērē, jo tajā ir izveidojies kaļķakmens.

Kaļķakmens tējkannā rodas, jo ūdenī, īpaši cietā ūdenī, ir izšķīdušas minerālvielas, galvenokārt kalcija un magnija sāļi. Kad ūdens tiek uzvārīts, šīs minerālvielas sāk izkristalizēties un nogulsnēties kā cietas nogulsnes uz tējkannas virsmām.

Tējkanna savlaicīgi jāiztīra no kaļķakmens, jo tas var ne tikai apgrūtināt tējkannas lietošanu, bet arī bojāt ūdens garšu un radīt kaitējumu cilvēka fiziskajai labsajūtai.

Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību darba metodēm. Parasti visbiežāk tējkannas tīra ar etiķi un citronskābi. Tas nozīmē, ka tējkannā ielej 2-3 ēdamkarotes etiķa, pielej ūdeni līdz maksimuma atzīmei un izvāra ūdeni. Notur kamēr atdziest, tad izlej, izskalo un vēlreiz izvāra ūdeni. Tāpat rīkojas ar citronskābi, tikai etiķi aizstājot ar 1 paciņu citronskābes.

Taču ir arī citas iespējas, kas var šķist neparastākas. Par kurām no tām ir vērts zināt?

Marināde, kas paliek gurķu sālīšanas vai marinēšanas

Sālījuma sastāvā ir nepieciešamais daudzums skābes, kas ir ideāli piemērots tējkannas tīrīšanai no kaļķakmens. Jums ir jāielej nepieciešamais daudzums filtrēta sālījuma un jāgaida, līdz tas uzvārīsies.

Pēc tam, kad pagaidījām vēl stundu, izlejam sālījumu jeb marinādi. Atliek kārtīgi izskalot tējkannu, ieliet tīru ūdeni, uzvārīt un notecināt. Tējkanna būs pilnīgi tīra.

Lasi vēl: Ko nedrīkst teikt vecākiem, kuriem ir tikai viens bērns: eksperte nosauc 5 lietas

Karbonizēts ūdens

Šo metodi var saukt arī par oriģinālu, taču neaizmirstiet, ka sodas sastāvā ir skābes. Tieši tās nodrošina tīrīšanas funkciju.

Būs nepieciešams ņemt jebkuru gāzēto ūdeni: tā sastāvs ir gandrīz identisks. Pietiek ieliet divas glāzes tējkannā, uzvārīt un izliet. Tējkanna būs pilnīgi tīra.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Turklāt, šīs metodes priekšrocība, salīdzinājumā ar iepriekšējo, ir tā, ka nepaliek nekādas nepatīkamas smakas.

Leave a Comment