Kā atbrīvoties no baložiem savā pagalmā: iestādiet noteiktus augus, lai viņus aizbiedētu

Aizsargāt mājokli no baložiem ir viegli, ja zināt, kādas smaržas un aromāti tiem nepatīk.

Ir noteiktas smaržas un aromāti, kas baložus atbaida. Ja vēlaties pasargāt savu dārzu un māju no šiem putniem, eksperti iesaka stādīt noteiktus augus. Par tiem laikrakstam Daily Express pastāstīja kaitēkļu apkarošanas eksperts Zaks DeAngelis.

Zaks stāsta, ka baložus parasti piesaista mājas, kurās tiem ir pastāvīga piekļuve pārtikai un kur tie var ligzdot. Tomēr šī apkārtne ne vienmēr ir patīkama cilvēkiem, jo putni bieži vien noklāj savu dzīvesvietu ar izkārnījumiem. Vēl viena problēma ir tā, ka baloži var iznīcināt augus, apēdot to augļus.

Tomēr, kā norāda eksperts, ir viegli pasargāt savu mājokli no baložiem, ja zināsiet, kādas smakas tiem nepatīk.

Ieteicams stādīt sīpolus un ķiplokus, jo to asais aromāts un garša baložiem ļoti nepatīk. Kā norāda DeAngelis, baloži centīsies turēties tālāk no šādām smakām.

Ideāli ir stādīt sīpolus un ķiplokus pa dārza perimetru. Īpašu uzmanību pievērsiet vietām, kur putniem visvairāk patīk pulcēties. Tie var būt koki un puķes, kas tiem patīk.

Baloži nemīl arī citrusaugļu smaržu, tāpēc var izmēģināt apkaisīt apstādījumus vai palodzes ar apelsīnu vai citronu miziņām.

Lasi vēl: Labs padoms, kas noderēs autovadītājiem: kāpēc vajadzētu ar citrona sulu noberzt priekšējos lukturus

Izsmidziniet šķīdumu ar ūdeni un čili pipariem vietās, kur baloži bieži apmetas. Putniem nepatiks šāds šķīdums un viņi var izvairīties no apstrādātām vietām.

Tāpat varat padomāt par to, ka baložus var atbaidīt ar spīdīgiem priekšmetiem, piemēram, CD diskiem, alumīnija folijas lentēm vai spoguļiem. Šie priekšmeti atstaro gaismu un rada kustību, kas baložus biedē.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Derēs arī putnu figūras vai plēsīgo putnu maketi. Piemēram, plastmasas vanagi, pūces vai citi plēsīgo putnu maketi. Tos novietojiet vietās, kur baloži bieži uzturas. Ir svarīgi periodiski mainīt to atrašanās vietu, lai baloži nepierastu pie tiem.

 

Leave a Comment