Jēkabpilī izsludināta ārkārtējā evakuācija: ”Cilvēkiem lūgts saglabāt mieru un pamest savas dzīvesvietas”

Pirms pus stundas Jēkabpils novada ”Facebook” ierakstā tika izsludināta ārkārtas situācija par evakuāciju. Iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar palīdzības dienestu, kuri palīdzēs ar evakuāciju no dzīvesvietām. 

Jau vakar soctīklos vēja spārniem izplatījās dažādi video materiāli no Jēkabpils, kur pilsēta pamazām tiek appludināta. Daudz māju uz doto momentu jau ir applūdušas un draudi vēl joprojām pastāv.

Katru minūti ūdens līmenis Daugavā kāpj un iedzīvotāji ir satraukušies par saviem īpašumiem. Šodien visā pilsētā tiek rīkota evakuācija saistībā ar applūdušajām mājām.

Pa pilsētu pārvietojas speciāli autobusi, kuri ir paredzēti visiem iedzīvotājiem, kuriem draud plūdu risks namos. Pirms neilga brīža soctīklos no Jēkabpils novada sekoja šāds ieraksts:

”Jēkabpilī, Pļaviņu ielā posmā no A.Žilinska mūzikas skolas līdz Celtnieku ielas mikrorajonam iedzīvotājiem steidzami jāevakuējas!”

Lasi vēl: “Ekstrasensu cīņu” zvaigzne nosaukusi 4 zodiaka zīmes, kuras neprot draudzēties un viņām vieglāk kādu ir pasūtīt dažas mājas tālāk

Šādos gadījumos ir svarīgas pat minūtes. Drošības dienesti apstiprina, ka plūdi var sākties pat minūtes laikā. Iedzīvotājiem ir jābūt gataviem un visu.  Atgādināsim, ka šodien slēdza visas skolas Jēkabpilī.

 

Leave a Comment