”Janvārī ziema parādīs visu savu spēku”: noskaidro, kas Latvijā gaidāms janvāra mēnesī

Sinoptiķi sola, ka janvārī ziema parādīs visu savu spēku un varenību. Noskaidro, kas Latvijā gaidāms janvāra mēnesī, kas jau sāksies pēc pāris dienām. 

Meteorologi ir stāstījuši, ka janvārī gaidāmas krasas laikapstākļu izmaiņas. Jaunā gada pirmais mēnesis saskaņā ar meteorologu prognozēm daudzos reģionos atnesīs klimatisko murgu. Situācija attīstīsies visa mēneša garumā.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm nākamais ziemas mēnesis turpināsies no klimatiskā viedokļa nenormālu parādību virkne.

Ja novembrī viss sākās ar neticamu siltumu un beidzās ar strauju aukstuma un sniega ”lavīnu”, tad decembrī situācija bija pretēja: puse mēneša lielākajā daļā reģionu pagāja neticama sala zīmē, bet pēc tam sekoja negaidīts atkusnis.

 

Janvārī, saskaņā ar ekspertu prognozēm, laikapstākļi joprojām būs traki, bet situācija attīstīsies jau pēc cita scenārija. Tādējādi otrā ziemas mēneša sākums Austrumeiropas eiropeiskajā daļā būs neparasti silts.

Valsts centrālajā daļā temperatūra paaugstināsies līdz plus 3-5 grādiem pēc Celsija, kas ir ļoti augsta janvārim. Savukārt citviet Austrumeiropā Jaunā gada svētki solās būt vieni no siltākajiem vēsturē.

Lasi vēl : Merillinas Kero svētku pareģojums : “Šīs 3 Zodiaka zīmes Tuvākajās dienās varēs pamatīgi piepildīt savus makus”

Lasi vēl : “Tas ir skumji priekš mums visiem!” Mihaela Šūmahera brālis atklāj sirdi plosošus jaunumus

Tajā pašā laikā sinoptiķi brīdina, ka šādos laikapstākļos, kad dienas laikā visas uzkrātās sniega rezerves kūst, bet naktī pie mīnusiem viss sasalst, ceļi un ietves pārvērtīsies par īstu slidotavu, kas būs murgains gājējiem un autovadītājiem.

Tomēr jau mēneša otrajā pusē meteorologi sola strauju atdzišanu lielākajā daļā mūsu valsts teritorijas.

Tajā pašā lielpilsētu reģionā pēc jūtama plusa termometru stabiņi pat dienas laikā noslīdēs līdz mīnus 10-15 grādiem. Arī pēc 11. janvāra vajadzētu sākties pastāvīgām snigšanas lietusgāzēm, kas var radīt jaunus sniega sniega sega rekordus.

Kas gaidāms Latvijā? Arī šeit šis ciklons ms sasniegs un būs gaidāma spēcīga laikapstākļu maiņa. Lasi tālāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment