Izsludināts dzeltenais brīdinājums! Tuvākās stundas var būt bīstami!

Izsludināts dzeltenais brīdinājums! Tuvākās stundas var būt bīstami! Sinoptiķi ieteikuši tuvākās stundas labāk palikt mājās un ārā nedoties. 

Meteoroloģija ir zinātne par atmosfēru, tās struktūru, īpašībām un tajā notiekošajiem fizikālajiem procesiem. Sinoptiķi sniedz prognozes gaidāmajiem laikapstākļiem.

Atmosfēras stāvokļa novērošanai izmanto meteoroloģisko novērojumu stacijas, meteoroloģiskos pavadoņus un automātiskos aparātus, kas uzstādītas uz lidmašīnām un kuģiem.

 

Kā informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, nokrišņu zonai virzoties pāri valstij, no rītiem un nakts sākumā gaidāms ievērojams nokrišņu daudzums 10 līdz 19 milimetru robežās. Latvija.

Atsevišķos reģionos tiek prognozēts pērkona negaiss un stipras vēja brāzmas, iespējama krusa. Ņemot vērā šos apstākļus, ir izsludināts dzeltenais brīdinājums, kas ir spēkā līdz ceturtdienas pulksten 21:00.

Lasi vēl: Satvēris mikrofonu, viņš pēkšņi saļima: 48 gadus vecā mūziķa dzīvība pārtrūka koncerta laikā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina ņemt vērā, ka laika apstākļi var traucēt āra aktivitātēm. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana.

Esiet piesardzīgi!

 

Leave a Comment