Izskan varbūtība, ka jau rīt Latviju sasniegs postošāka vētra nekā vakar Bauskā – kuri reģioni ir iekļauti?

Piektdien, 12. jūlijā, debesis pakāpeniski skaidrosies, un nokrišņi Latvijā nav gaidāmi, izņemot galējos austrumu rajonus.

Kurzemē gaisa temperatūra būs zemāka, sasniedzot tikai +21 līdz +23 grādus. Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaisa temperatūra dienā sasniegs +24 līdz +27 grādus. Vējš pūtīs lēni no ziemeļiem, ar ātrumu līdz pieciem metriem sekundē.

Vēstules drīz būs izdevīgāk sūtīt caur Pakomātu – Cilvēki nikni par Latvijas Pasta cenu lēcienu

Laika ziņu eksperts Martins Bergšteins skaidro, ka ja rīt Kurzemē gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +22 līdz +25 grādiem, tad Zemgalē, Sēlijā un Latgales pusē temperatūra krietni pakāpsies virs normas.

Tieši šī iemesla dēļ pēcpusdienā un vakarā tur ir gaidāmi postoši negaisi ar postījumiem. Iedzīvotājus lūdz sekot līdzi jaunākajai informācijai. Kā vakar tika ziņots, tad iedzīvotājus ir iespēja brīdināt vien 40 minūtes pirms stihija sasniedz šo reģionu.

Lasi vēl: Nepanesams karstums un viesuļvētras: ārzemju meteorologs brīdina iedzīvotājus

Laika ziņu eksperts vakar tiešraides noslēgumā ziņoja, ka ja patreiz saglabāsies visi šie faktori, tad šis negaiss gaidāms daudz postošāks nekā vakar Bauskā. Tiek minēts, ka dinamika ir atbilstoša, lai izveidotos spēcīga stihija.

Laika ziņu speciālists piemin, ka tiks izplatīti paziņojumi, ja šī stihija tuvosies Latvijas robežām. Iedzīvotājus lūdz sekot līdzi soctīkliem un tiešraidēm par laikapstākļiem.

Ja esi iekļuvis vētrā – noteikti dodies uz slēptuvi, bet ja atrodies automašīnā, tad noteikti novieto to drošā vietā, lai krītoši koki nenodarītu kaitējumu. Esi vērīgs un uzmanīgs!

Sēņu kotletes “Tievais sapnis” – tika gardas un veselīgas, ka grūti atteikties

Leave a Comment