Izmetis uz ielas un Saraudinājis! Populāra Latviešu dziedātāja atzīstas, ko Pauls pret viņu izdarījis

Maestro Raimonds Pauls, slavenais latviešu komponists un pianists, ir ieguvis plašu atpazīstamību ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām, pateicoties savam neaprakstāmajam talantam. Viņa mūzikas māksla ir iezīmējusies kā dāvana pasaulē, un pati daba godināja viņa 88. dzimšanas dienu 12. janvārī. Tomēr aiz šī izcilā mākslinieka personības slēpjas daudz vairāk nekā vienkārši skaista melodija.

Viņa žurnālam “Ievas Stāsti” atklāj, ka konfliktus ar Paulu izraisījuši dažādi faktori.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Ieva Akuratere dalījās savā pieredzē intervijā raidījumam “Jautā – Jums”, kura notika 2020. gadā, stāstot par leģendāro dziesmu “Manai tautai (Palīdzi Dievs)”. Viņa atklāj, ka šī dziesma bija iezīmējusies ar spēcīgu emocionālu lādiņu, sniedzot balsi tiem cilvēkiem, kuri bija spiesti saskarties ar Latvijas mīlestības un brīvības ikgadējās skūpsta apstākļiem.

Šajā laikā tie, kuri bija pametuši savu dzimteni un pārkāpuši robežas, bieži tika uzskatīti ar aizdomām un sauktie par “īpaši negodīgiem” vai “pretvalstiskiem” elementiem. Tomēr šī dziesma kalpoja kā spēcīgs atgādinājums par Latvijas sirds un dvēseles mīlestību, aicinot atgriezties pie saknēm un kļūt par neatņemamu tās daļu.

“Manai tautai (Palīdzi Dievs)” ne tikai izraisīja emocijas un atmiņas, bet arī aicināja uz kopīgu sapratni un cieņu pret savu valsti – tas bija paziņojums, kas akcentēja brīvības būtisko nozīmi Latvijas dzīvē.

Raidījuma vadītājs turpināja izrādīt interesi par Ievas viedokli, uzdodot jautājumu par to, kā viņa iedomājas, kādas pārmaiņas būtu nepieciešamas, lai Latvijā paši varētu kļūt par saimniekiem un atkal iegūtu valsts kārtību un stabilitāti.

Ievas viedoklis bija saistīts ar domu, ka potenciāli sievietei varētu būt būtiska loma valsts vadībā. Viņa detalizēti izklāstīja savu viedokli, norādot, ka sievietēm ir raksturīga organizētība un spēja rūpēties par mājsaimniecību, tādējādi šīs prasmes varētu izmantot arī valsts lietu vadīšanā.

Viņa uzsvēra, ka sievietes parasti ir vairāk orientētas uz sadarbību un dialogu nekā uz varas cīņu, kas, viņas viedoklē, varētu nodrošināt efektīvāku valsts pārvaldību. Tomēr vienlaikus Ieva norādīja, ka šis viedoklis ir tikai viens no daudzajiem iespējamajiem scenārijiem, un veiksmīgām pārmaiņām ir nepieciešama plaša un daudzveidīga domāšana un darbība.

Pēc četriem gadiem, intervijā žurnālam “Ievas Stāsti”, Ieva atklāja, ka viņas attiecības ar Maestro Raimondu Paulu nav bijušas labvēlīgas. Tas izraisa jautājumus par patiesajiem šo sliktu attiecību iemesliem. Lūk, kas patiesībā ir atklājies…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment