“Ir saņemta jauna informācija, un tā ir biedējoša”: sinoptiķi ir mainījuši prognozi tuvākajām stundām

Meteorologi ir atklājuši jaunus datus par laikapstākļu prognozi decembrī un arī tuvākajām stundām. Speciālisti ir snieguši priekšstatu par to, kas sagaidāms ziemas sākumā lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu. 

Pēc meteorologu teiktā, jaunākie dati liecina, ka laikapstākļi decembrī daudzviet Austrumeiropā atšķirsies no vēl nesen pieņemtajām prognozēm.

Kāds ārzemju sinoptiķis prognozēja, ka ziemas sākums Austrumeiropā par vairākiem grādiem siltāks nekā parasti uzreiz. Tomēr jaunie ekspertu dati prognozē, gluži pretēji, sala pastiprināšanos vai pat tā parādīšanos tur, kur novembrī tā nav bijis.

Tāpēc Gismeteo eksperti brīdināja, ka decembrī arī Latvijā gaidāmas stipras salnas, ko vēlāk pavadīs atkusnis. Tiek prognozēts, ka decembra sākumā spēcīgi snigs vairākas dienas no vietas un tas ietekmēs visus iedzīvotājus.

Vai sniega vētra var būt bīstama?

Jā, sniega vētra var būt bīstama, jo tā rada dažādas riska situācijas. Šeit ir daži potenciālie riski, kas saistīti ar sniega vētrām:

Ierobežota redzamība: Sniega vētras var izraisīt stipru snigšanu un vēju, kas ierobežo redzamību uz ceļiem un citām platībām. Tas palielina risku sadursmēm un negadījumiem transportlīdzekļu vadīšanas laikā.

Lasi arī: Policija nāk klajā ar negaidītu paziņojumu par pazudušo māmiņu : Atklājas, kas ļoti baiss!

Lasi vēl : Globa nosaucis 4 zīmes, kurām mainīsies liktenis 2024. gadā: “Pasaule apgriezīsies kājām gaisā”

Ceļa segas mainīgums: Sniega vētra var radīt ceļu segas mainīgumu, veidojot sniega sanesumus un apledojumu. Tas padara ceļus slidenus un bīstamus gan transportlīdzekļu vadītājiem, gan gājējiem.

Apledojuma veidošanās: Vētra var pavēsināt dažādas virsmas, tostarp ceļus un ietves, veidojot apledojumu. Tas palielina krišanas risku un var izraisīt traumas.

Elektroapgādes traucējumi: Stiprs vējš un snigšana var izraisīt elektroapgādes traucējumus, kad sniega uzkrāšanās uz elektrolīnijām vai vēja līnijas bojājumi negadījumu rezultātā.

Lasi vēl: Latvijas teātrī milzu sēru vēsts: aizsaulē devies izcils fotogrāfs un diža personība

Lasi vēl : “Nedēļas nogale būs sliktākā šogad!” Meteorologi iedzīvotājiem iesaka steidzami sagatavoties

Saskaņā ar meteoroloģiskā centra datiem novembra beigās un decembra pirmajā dienā arī Latvijā un tās reģionos gaidāms salts laiks ar sniegu un miglu.

Galvaspilsētas reģionā uz zema atmosfēras spiediena fona gaidāms mainīgs mākoņu daudzums ar nelielu snigšanu un miglu. Naktī un dienā gaidāma mīnus 3-5 grādu temperatūra ar mērenu dienvidrietumu vēju, reģionā – mīnus 5-7 grādi ar mērenu dienvidrietumu vēju.

Tomēr otrdien vakarā un naktī, 28. novembrī, laiks krasi pasliktināsies līdz vētras līmenim Visvairāk vētras epicentrā atradīsies šis Latvijas reģions.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment