“Ir saņemta jauna informācija, un tā ir biedējoša”: sinoptiķi ir mainījuši prognozi tuvākajām stundām

Trešdien tiek prognozēts pārsvarā saulains laiks ar lēnām vēsmām, kas pastiprināsies vēlākā vakarā. Naktī uz ceturtdienu vēja virziens virzīsies uz dienvidiem un dienvidrietumiem, brāzmās sasniedzot 17-22 metrus sekundē.

Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 24 metriem sekundē, savukārt Kurzemes rietumu piekrastē var būt brāzmas līdz 29 metriem sekundē.

Sākot no rietumu reģiona, nakts un rīta stundās visā valstī gaidāmi nokrišņi. Pamatīgākā lietusgāze gaidāma Kurzemē, pārsvarā lietus veidā. Visā Latvijā daudzviet izpaudīsies sniega uzkrājums no 5 līdz 15 centimetriem, taču tā viendabīgumu ietekmēs puteņa periodiskais raksturs.

Visvairāk snigs Vidzemē un Latgalē. Snigšanas laikā braukšanas apstākļi pasliktināsies. Redzamība ar pārtraukumiem samazināsies līdz pārsimts metriem, ceļi kļūs slideni, atsevišķos posmos veidosies putekļi, kā arī pastāv iespēja, ka ceļus aizsprosto vēja nogāzti koki un to zari.

Gaisa temperatūra naktī Latgalē ceturtdien saglabāsies -8 grādu robežās, savukārt Kurzemes rietumkrastā rīta temperatūra gaidāma līdz +8 grādiem.

Ceturtdien prognozētā maksimālā temperatūra svārstās no nulles grādiem austrumu rajonos līdz +10 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē. Ceturtdien vēja spēks mazināsies, bet visas dienas garumā Kurzemes reģionā pūtīs rietumu vējš.

Lasi vēl : “Nedēļas nogale būs sliktākā šogad!” Meteorologi iedzīvotājiem iesaka steidzami sagatavoties

Lasi arī: Policija nāk klajā ar negaidītu paziņojumu par pazudušo māmiņu : Atklājas, kas ļoti baiss!

Nokrišņi būs īslaicīgi, savukārt austrumu rajonos snigs. Līdz piektdienai gaidāmais kumulatīvais nokrišņu daudzums ievērojamā valsts daļā varētu sasniegt 20-35 milimetrus, kas ir aptuveni puse no mēneša vidējā līmeņa. Vairākās Kurzemes upēs gaidāma strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Saskaņā ar pašreizējo “Global Forecast System” prognozi novembra beigās Latvijas austrumu daļā gaidāms līdz 30 centimetriem dziļš sniegs. Kā zināms tuvākās dienas stipri putinās.

Esiet prātīgi un sargiet sevi!

Lasi vēl: 6 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces nenovērtē mīlestību un partnera jūtas; daudzi uzskata, ka viņām nav sirds

Leave a Comment