Iespējams 4.oktobra rītā Latvijā būs sagaidāma gadsimta vētra; vēja brāzmas līdz 158 km stundā

Patiesībā tas ir maz ticams; tomēr tas rada zināmas bažas – Eiropas Vidēja termiņa prognožu centra meteoroloģiskais modelis liecina, ka 4. oktobra rītā Latvijā ir iespējama vēl nebijuša mēroga vētra ar vēja ātrumu līdz pat 158 kilometri stundā jeb 44 metri sekundē.

Mikroblogošanas vietnē “X” ir ieraksts, kurā tiek apspriesta iespējamā vētras rašanās. Ierakstā teikts, ka saskaņā ar ECMWF pašreizējo laikapstākļu modeli 4.oktobra rītā tiek prognozēta vēl nebijuša vētra Ziemeļlatvijā, vēja ātrums brāzmās sasniegs 158 km/h jeb 44 m/sek.

 Lasi vēl: Gulēšanas poza var pastāstīt par tevi visu un pat vairāk. Kurš gan to būtu domājis!

Jāatzīmē, ka šis scenārijs ir tikai hipotētisks, jo to ģenerē tikai datora aprēķini. Tiek atgādināts, ka satraukumam nav pamata, jo tie ir tikai datora aprēķini, tomēr šaubas vienmēr pastāv.

Pie šādas vētras postījumi būtu nežēlīgi. Daudzas Latvijas pilsētas varētu tikt ”noslaucītas”. Postījumi varētu iznīcināt lielāko daļu meža masīvu valstī. 

Par laimi tiek atgādināts, ka šāda vētras iespējamība ir ļoti zema, tomēr dators uzskata par vajadzīgu tomēr šādu iespēju ņemt vērā. Par laimi, tā procentuāli ir maza iespēja.

Arī interesanti: Izvēlieties, kurš rieksts jums patīk vislabāk, šī izvēle pastāstīs par taviem noslēpumiem

Leave a Comment