Ierodoties bez uzaicinājuma pie māsas, ieraudzīju pie viņas mājas sava vīra mašīnu. Mana sirds teju vai pārstāja puksēt, kad iegāju iekšā

Šis ir stāsts par divām māsām, kuras viena otru karsti mīlēja un savstarpēji palīdzēja kā vien varēdamas. Taču liktenis ar viņām izstrādāja ļaunu joku.

– Sveika, dārgā! Vera telefonsarunā sacīja māsai.

– Sveika, Veročka, kā tev klājas? Kas jauns? atbildēja Viktorija.

– Viss kārtībā. Vīrs devās atvaļinājumā, rīt vedīs bērnus pie vīramātes. Bet es joprojām strādāju, man atvaļinājums tikai pēc diviem mēnešiem. Kopumā viss ir brīnišķīgi. Kā tev klājas? Vera apjautājās.

– Māsiņ, man viss kārtībā. Meita devās uz nometni, Zigis ir darbā, bet es ievedu kārtību mājās. Robertiņš pēdējā laikā ir ļoti kašķīgs, visticamāk, viņam nāk zobiņi.

– Vai tu tiec galā? Es gribēju tevi apciemot nedēļas nogalē, pieskatīšu tavu dēliņu, bet tu atpūtīsies. Varbūt aizej iepirkties? Tev vajag distancēties no ikdienas rūpēm, no sarunas saklausu, ka esi nogurusi, sacīja Vera.

 

– Māsa, es neatteiktos, lieliska ideja, tad es tevi gaidīšu. Bučas, atbildēja Viktorija.

– Uz tikšanos! Bučas, sacīja Vera.

Viktorija un Vera bija ne tikai māsas, bet arī labākās draudzenes kopš bērna kājas. Jebkurā situācijā māsas palīdzēja viena otrai, upurējot savus spēkus un izpalīdzot ar naudu. Nekas nespēja iedragāt siltās un mīļās attiecības starp māsām. Bet liktenis lēma viņu vietā.

Reiz, kad Viktorija mazgāja vīra drēbes, viņa bikšu kabatā viņa atrada saburzītu čeku no juvelierizstrādājumu veikala. Tas bija čeks par zelta auskaru iegādi. Viktorija bija neizpratnē – kam gan viņas vīrs tos pircis? Vai viņam ir mīļākā? Čeks bija vecs, pirkums veikts pirms trim mēnešiem.

Viktorija mēģināja aizgaiņāt sliktās domas, taču nekas nelīdzēja. Viņa nolēma, ka viņai jābūt modrākai un jāpavēro vīra uzvedība.

Pēc vakariņām vīrs apgūlās skatīties televizoru un līdztekus visu laiku ar kādu tērzēja pa telefonu.

Sieviete tam nepiešķīra īpašu nozīmi, jo daudzi cilvēki brīvajā laikā “sēž telefonā”. Vīrs ne vienmēr ar kādu sazinājās, nereti viņš spēlēja spēlītes un skatījās video. Kad Zigis aizmiga, Viktorija paņēma viņa telefonu, taču nevarēja to ieslēgt, jo bija nepieciešama parole.

– Viktorij, nomierinies, nejūc prātā, sieviete domās pie sevis teica. No rīta Viktorija pavadīja vīru uz darbu.

– Mīļais, kāpēc tu nolēmi piektdienā doties uz darbu? Tev taču piektdienas parasti ir brīvas, Viktorija jautāja vīram.

– Sieviņ, man ir sakrājies tik daudz papīru, es gribu tos visus sakārtot. Tādējādi es varēšu ātrāk doties atvaļinājumā un tad brauksim atpūsties, Zigis teica un noskūpstīja sievu uz pieres.

Viktorija nevarēja nomierināties, viņa juta, ka Zigis viņai melo. Sieviete piezvanīja krustmātei un lūdza viņai pieskatīt savu mazuli, bet pati nolēma aizbraukt līdz vīra darba vietai. Viņa saprata, ka nerīkojas īpaši labi, izsekojot vīru, taču viņai nebija citas izvēles.

Viktorijas bažas apstiprinājās, vīra darbā nebija. Sievieti pārmāca izmisums un panika. Viņa zvanīja savam tuvākajam cilvēkam – māsai Verai, taču tā uz zvanu neatbildēja. Tad Viktorija nolēma bez brīdinājuma doties pie māsas, lai gūtu mierinājumu un saņemtu padomu.

Kad Viktorija piebrauca pie Veras mājas, viņa tur ieraudzīja vīra automašīnu un bija neizpratnē, ko gan šeit dara laulātais draugs.

Durvis nebija aizslēgtas, Viktorija iegāja māsas mājoklī. Dodoties uz virtuvi, sieviete ieraudzīja Veru vīriešu T-kreklā un savu vīru vienās apakšbiksēs.

– Tad, lūk, kādas tās lietas! Vera, kā tu varēji? – Viktorija teica, nespējot valdīt asaras.

Lasi vēl: Kāds 17 gadīgs jaunietis pēc ērces kodiena pēkšņi saļima, diemžēl tālāko scenāriju nekas nespēja mainīt

Lasi arī: “Ceturtdiena, 2023. gada 10. augusts sagādās raizes..”; šīm trim zodiaka zīmēm būs grūta diena

– Vikucīt, tu visu pārprati. Aprunāsimies, Vera aicināja.

Viktorija izskrēja no māsas mitekļa un devās mājās. Pa ceļam sievietei kļuva slikti, viņa izkāpa no mašīnas, sāka vemt un zaudēja samaņu. Labi cilvēki izsauca ātro palīdzību.

 

Stāsta turpinājumu lasiet tālāk

Leave a Comment