Hidrometeoroloģijas centrs ir prognozējis, ka nākamnedēļ Austrumeiropā gaidāma sasilšana

Dienā gaiss sasils līdz +15 grādiem pēc Celsija. Viņš norādīja, ka aprīlī Austrumeiropas reģionā temperatūra pārsniedz normu.

Šo prognozi paziņoja Hidrometeoroloģiskā centra zinātniskais vadītājs Romāns Vilfands. Viņš norādīja, ka aprīlī Austrumeiropas reģionā temperatūra pārsniedz normu.

“Salīdzinot ar aprīļa temperatūru pēdējos gados, šogad temperatūra ir gaidāma par pieciem grādiem augstāka par ierasto normu. Lai arī aprīļa vidus bija drēgns, drīz laikapstākļi jau būs silti.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

 

Fenoloģisku iemeslu dēļ var pat pamanīt, ka koki ir kļuvuši zaļi. Šī temperatūras fronte, kas tiek novērota, ir raksturīga aprīļa otrajai pusei. Pēc piecām dienām temperatūra dienā būs ap 15 grādiem.”

Lasi vēl: Nedēļas nogale būs traka: sinoptiķi ir krasi mainījuši prognozi 27.-28. aprīlim

Meteorologs brīdināja, ka no 19. aprīļa vakara Austrumeiropas reģionā izkritīs puse no mēneša nokrišņu normas, gaidāms negaiss un stiprs vējš.

“Intensīvāki nokrišņi gaidāmi jau rīt vakarā un naktī uz sestdienu. Pēc aplēsēm, izkritīs puse no mēneša nokrišņu normas. Un nokrišņus pavadīs pērkona negaisa aktivitāte. Piektdienas pēcpusdienā gaidāms spēcīgs vējš. Vējš brāzmās no 16 līdz 21 metram sekundē”.

Aprīlis Latvijā parasti ir pavasara pārejas mēnesis, kad var būt dažādas laika apstākļu izpausmes. Šajā mēnesī var novērot gan pavasara siltumu un sauli, gan arī vēsu un nemierīgu laiku ar lietus pilieniem un pat sniegu.

Pavasara temperatūra parasti svārstās no zemākajiem pozitīvajiem grādiem līdz vidējiem plusiem, bet naktīs var būt arī zemas temperatūras.

Aprīlī ir raksturīga zāles zaļošana, koku pumpuriem un pirmajiem pavasara ziediem. Tomēr, tā kā pavasarī var būt mainīgi laika apstākļi, ir svarīgi būt gataviem gan siltumam, gan vējam un lietum, un pat sniegam.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment