“Garā nedēļas nogale mūs visus pārsteigs”: sinoptiķi ir krasi mainījuši prognozi no 4. novembra

Sinoptiķi ir krasi mainījuši prognozi no 4. novembra nakti. Prognoze šobrīd ir mainīta. Kas mūs sagaida jaunedēļ? Sinoptiķi skaidro! 

Meteorologi ir informējuši par laikapstākļiem, kas gaidāmi garajā nedēļas nogalē no 4. novembra nakts. Saskaņā ar meteorologu teikto, iedzīvotājiem vajadzētu sagaidīt tādu laika apstākļu sakārtošanu, kas var izbojāt āra darbu veikšanu.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm novembra sākums bija ļoti silts gandrīz visā mūsu valsts Eiropas daļas vidējā joslā. Un lielākajā daļā reģionu nebija nokrišņu. Piemēram, Rīgā pēdējā rudens mēneša pirmā diena bija karsta un sausa.

Tomēr šāda aina nebūs ilgstoša. Meteorologi brīdina, ka gaidāmajā nedēļas nogalē, gaidāmi jauni cikloni, kuri ļoti strauji tuvojas uz mūsu pusi. Gaidāmas prognozes maiņas.

 

Lasi vēl: 68 gadu vecumā reanimācijā pēkšņi devās talantīga aktrise un TV dīva: ”Viņa juta, ka tas laiks nāk”

Septembrī un oktobrī vidējā gaisa temperatūra Rīgā var svārstīties no apmēram 10°C līdz 15°C. Tomēr novembrī temperatūra sāk strauji krist, un var rasties sals.

Rudenī Rīgā ir diezgan liela nokrišņu daudzuma iespējamība, it īpaši oktobrī un novembrī. Lietus var būt gan neliels nokrišņu tilpums, gan ilgstošas lietusgāzes. Rudenī dienas kļūst īsākas, un gaišā dienas laikā var būt ierobežots. Novembrī īsā dienas garuma dēļ saules lūzumi var būt īsi un reti.

Rudenī Rīgā var vērot skaistus dabas krāsu mainījumus, kad koki kļūst dzelteni, oranži un sarkani. Vējaini laikapstākļi ir raksturīgi Rīgai visu gadu, un tie ir īpaši izteikti rudens mēnešos. Vējš var būt stiprs un auksts, un tas var mainīt laikapstākļus ļoti ātri.

Tomēr tas nebūt nav viss kas mūs sagaida. Kam vajadzētu gatavoties?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment