Gada ienākumu deklarāciju iesniegšanas procesā vīrietis piedzīvo ļoti nepatīkamu situāciju – kā tā var būt?

Vīrietim nepatīkams pārsteigums, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju: parāds valstij pārsniedz 3000 eiro. Viņš atklāj, ka šādu summu noteikti nebija gaidījis un ir pārsteigts.

Nodokļu pārmaksas atgūšana kļuvusi pieejama: no 1. marta var iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2023. gadu. Noteikti lieciet aiz auss, ja vēl neesiet aizpildījis.

Lai gan iepriekšējos gados iedzīvotāji pirmajā dienā masveidā iesniedza deklarācijas, radot VID sistēmu pārslodzi, šogad aicinām nesteigties. Attaisnoto izdevumu atgūšanai deklarāciju var iesniegt trīs gadu laikā.

 

Obligātā iesniegšana:

Līdz 1. jūnijam jāiesniedz deklarācija, ja nav jāveic nodokļu maksājumi. Līdz 1. jūlijam jāiesniedz deklarācija, ja pērn ienākumi pārsniedza 78 100 eiro.

Brīvprātīga iesniegšana: Ikviens var iesniegt deklarāciju, lai atgūtu pārmaksāto nodokli par attaisnotajiem izdevumiem (par sevi un ģimenes locekļiem).

Lasi vēl: ”Viņai bieži sekoja”: Allas Pugačovas bijušais vīrs atklāja par primadonnu vēl nedzirdētus un baisus notikumus

Neizmantotu nodokļu atvieglojumu saņemšana: Deklarācijas iesniegšana ļauj saņemt gada laikā neizmantotos nodokļu atvieglojumus, piemēram, par izdevumiem, ziedojumiem vai apgādībā esošām personām.

Obligāta deklarācijas iesniegšana: Ienākumi, par kuriem nav informācijas: Deklarācija jāiesniedz, ja valstij nav informācijas par visiem jūsu ienākumiem, piemēram, ja esat pašnodarbinātais vai esat guvis ienākumus ārvalstīs.

Atgūto atvieglojumu daļas atmaksa: Ja gada laikā esat saņēmis atvieglojumus, kas paredzēti mazākajiem ienākumiem, bet jūsu gada kopējie ienākumi tomēr bija lielāki, deklarācijas iesniegšanas ietvaros būs jāatmaksā daļa no saņemtā atvieglojuma.

 

Leave a Comment