Kāpēc sievietes salst vairāk nekā vīrieši

Ir pilnīgi skaidrs, ka vīrieši un sievietes atšķirīgi izjūt temperatūru.

Mūsdienās argumentus un piezīmes par dzimumu atšķirībām var kritizēt, jo sievietes enerģiski un diezgan efektīvi cenšas panākt vienlīdzīgas tiesības ar vīriešiem. Taču tas neizslēdz iespēju atzīt noteiktas īpašības, kas ir raksturīgas tikai sievietēm vai tikai vīriešiem. Turklāt šīs īpatnības ir jāzina, lai saprastu, ka tās nav “noslēpumainas sieviešu psiholoģijas”, bet gan gluži saprotamu lietu izraisītas. Un attiecīgi pret tām izturēties.

Neatkarīgi no tā, vai esat sieviete vai vīrietis, jūs droši vien daudzkārt esat novērojuši, ka sievietes ir jutīgākas pret aukstumu. Kad saule uzspīd, pat vasaras dienā sievietes meklē kaut ko, ko uzmest uz pleciem, savukārt vīrieši sāk ieslēgt gaisa kondicionierus savās automašīnās, tiklīdz ārā temperatūra sāk paaugstināties virs 20 grādiem.

Kā raksta izdevums The Sun, pētnieki ir vienisprātis, ka sievietes un vīrieši jūtas komfortabli atšķirīgā temperatūrā. No evolūcijas viedokļa tas nozīmē, ka pārim vajadzētu doties prom vienam no otra, lai visi varētu baudīt mieru un klusumu.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā “Global Ecology and Biogeography”, piebilsts, ka tēviņu un mātīšu nošķiršana samazina konkurenci par resursiem vidē un attur tēviņus no agresivitātes un apdraudējuma mazuļiem.

Lasi vēl: Skaitlis, kas var mainīt likteni: kā uzzināt savu laimes un pārpilnības kodu

Šī parādība nav raksturīga tikai cilvēkiem – daudzu putnu un zīdītāju sugu vidū mātītes dod priekšroku siltākai videi nekā tēviņi.

Migrējošo putnu sugu tēviņi ziemo vēsākās vietās nekā mātītes, kas izvairās no caurvēja. Savukārt sikspārņu mātītes mēdz pulcēties kopā kādā mājīgā stūrī, bet tēviņi dod priekšroku vēdināmām velvētām ejām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu (tev būs tikai 30 sekundes) un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Daudziem zīdītājiem, pat sugām, kas visu mūžu dzīvo pāros vai jauktās grupās, tēviņi dod priekšroku ēnai, bet mātītes – saules gaismai, vai arī tēviņi kāpj kalnu virsotnēs, bet mātītes uzturas ielejās.

Tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka sievietēm nepieciešams papildu apģērba slānis vai siltāka telpa, lai saglabātu siltumu.

 

 

Leave a Comment