Februāris būs īsts murgs uz ceļiem: briesmīgs sals un straujš atkusnis, tomēr tas nav viss ar ko nāksies sadzīvot

Līdz februāra vidum Austrumeiropas iedzīvotājus sagaida ievērojamas temperatūras svārstības un apledojums uz ceļiem, vēsta meteorologi.

Proti, līdz šīs nedēļas beigām visā Austrumeiropā gaidāms sals līdz -18 ℃, bet nākamās nedēļas sākumā sāksies atkusnis. Īpaši spēcīgs apledojums būs Baltijas reģionā.

Līdz nākamās nedēļas beigām lielāko daļu Baltijas valstu var pārklāt apledojums – un tas atkal padarīs ceļus bīstamus. Uz apledojušiem segumiem ir jāievēro ātruma ierobežojumi un distance starp automašīnām.

Februāra pārsteigumi

2024. gada februāris sagādās Austrumeiropas iedzīvotājiem tikpat daudz pārsteigumu kā janvāris, kas izrādījās ļoti sniegots. Pēc neliela atkušņa Austrumeiropas reģionos ātri vien atgriezīsies sals.

Līdz šīs nedēļas beigām, proti, no ceturtdienas uz piektdienu, nakts temperatūra Austrumeiropas reģionā var sasniegt no -13 līdz pat -18 grādiem, bet dienā -11 līdz -14 grādus. Nākamā nedēļa atkal sāksies ar atkusni, tāpēc Austrumeiropā reģionā kopumā saglabāsies apledojums.

Ceļu apledojums “apgrūtinās” galvenokārt Baltijas reģiona iedzīvotājus.

Lasi vēl: 6.februārī pēkšņi aizsaulē devusies seriāla “Mana mīļā aukle” personība; tas ir neaizstājams zaudējums

Tas notiks temperatūras svārstību dēļ – no nulles līdz zem nulles. Sākot ar 7. februāri daudzviet Austrumeiropā paralēli temperatūru svārstībām gaidāma pamatīga snigšana. Šajā reģionā var nokrist vairāk nekā 10 cm nokrišņu, kas ietekmēs satiksmi uz ceļiem.

Latvijā tiek solīts ļoti interesants un anomāls februāris – ko sagaidīsim?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment