Februāris būs īsts murgs uz ceļiem: briesmīgs sals un straujš atkusnis, tomēr tas nav viss ar ko nāksies sadzīvot

Sagaidāms, ka Ziemeļeiropā ziemas sezonas sākums būs silts un lietains, savukārt ziemas otrajā pusē būs vērojama pāreja uz aukstākiem un sausākiem laikapstākļiem, liecina Eiropas Savienības iniciatīvas “Copernicus” apkopotie dati.

Tiek prognozēts, ka visā Eiropā ziemas sezonā temperatūra būs augstāka par vidējo un nokrišņu daudzums būs lielāks nekā parasti.

Konkrēti, Eiropas ziemeļu un centrālajos reģionos ir paredzams, ka ziemas sākuma fāze atnesīs pastiprinātu ciklonu aktivitāti un ievērojamu gaisa plūsmu rietumu virzienā, kā rezultātā temperatūra būs augstāka par normu un nokrišņi.

 

Savukārt ziemas otrajā pusē ir gaidāms atmosfēras spiediena pieaugums, kā rezultātā retāk pūtīs rietumu vēji, pazeminās temperatūra un samazināsies nokrišņu daudzums.

Balstoties uz jaunākajām prognozēm, decembris Latvijā bija mērenākais starp gaidāmajiem ziemas mēnešiem, savukārt februārī gaidāma bargākā aukstuma temperatūra.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām beigsies melnā svītra, un no 2024. gada 9. februāra iestāsies mierīgs dzīves periods

Pēc Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra prognozēm, tuvākajā nedēļā Latvijā gaisa temperatūra būs zemāka par vidējo, bet novembra un decembra beigās atkal atsāksies siltāks un nokrišņiem bagātāks laiks.

 

Leave a Comment