Eksperts nosauc visefektīvāko veidu, kā atbaidīt odus: to ir neticami viegli izdarīt

Iestājoties karstam laikam – odi kļūst ļoti aktīvi un sagādā mums nepatikšanas ar saviem kodumiem.

Odu kodumi vasarā ir ļoti nepatīkami un ļoti kaitinoši. Cilvēkiem ar jutīgu ādu un reakciju uz kodumiem, tas vispār rada papildus grūtības. Ir ātrs un vienkāršs veids, kā no tiem izvairīties, kā apgalvo kāds kaitēkļu apkarošanas eksperts.

Kas jums jāzina

Lai arī vasarā ir ļoti aktīvi un kaitinoši, taču ir labas ziņas – kukaiņus var atbaidīt ar pareizām sastāvdaļām.

Kaitēkļu apkarošanas eksperts Pats Džoiners teica, ka viens no labākajiem veidiem, kā atbaidīt odus, ir maskēt cilvēka smaržu, sajaucot to ar dabīgu mājās gatavotu repelentu no ēteriskajām eļļām.

Ir arī zināms, ka odi baidās no noteiktām smaržām, kas var tos brīdināt par briesmām un atturēt no potenciālā upura sakošanas.

Kā pagatavot paštaisītu odu atbaidīšanas līdzekli

Viss, kas jums nepieciešams:

10 pilieni lavandas ēteriskās eļļas

Trīs ēdamkarotes vaniļas ekstrakta

Četras ēdamkarotes citrona sulas

Tukša pudele ar izsmidzinātāju

Viens no labākajiem odus atbaidošajiem aromātiem ir lavanda, jo tā satur linalolu un linalilacetātu, kas traucē kukaiņiem sajust smaržu.

Citronu sula arī ir dabisks repelents, jo tai ir spēcīgs citrusaugļu aromāts, ko odi ienīst, kā arī tā ir skāba, kas tos neticami kairina.

Vaniļas ekstrakts, visticamāk, ir noderīgs tikai sajaucot ar citām sastāvdaļām, taču tā spēcīgā saldā smarža var maskēt cilvēka aromātu no odiem.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Piepildiet tukšu aerosola pudeli līdz pusei ar vārītu ūdeni, tad pievienojiet lavandas eļļu, vaniļas ekstraktu un citrona sulu. Daži iesaka šķīdumam pievienot vienu daļu ūdens un vienu daļu degvīna, taču Pats Džoiners norāda, ka tas nav nepieciešams, jo šajā repelenta sastāvā ir vaniļas ekstrakts.

Lai izvairītos no odiem, pudelīti labi sakratiet un izsmidziniet ap vietām, kur, jūsuprāt, varētu iekļūt odi, piemēram, pie logiem.

Leave a Comment