Eksperts izstāsta, kāpēc suņi uz dažiem cilvēkiem rej, bet uz citiem – nē

Saimniekam nebija laika iziet ar savu suni ārā, bet viņš rēja uz svešu cilvēku. Uz ielas var atkārtoties tāda pati situācija. Tomēr suns nerej uz visiem, bet izvēlas kādu “upuri”.

Kāpēc tā notiek? Atbilde ir, tikai tā slēpjas vairākos punktos, par kuriem pastāstīja eksperts.

 

Darba režīms

Pārnestā nozīmē var teikt, ka sunim ir īpašs darba režīms. Eksperte Lidija Lisičskina (veterinārārste) pat lietoja nosaukumu “ienaidnieka pavadīšana”. Un tas ļoti precīzi raksturo situāciju.

Daudzus svešiniekus, kuri noteiktu iemeslu dēļ sunim šķiet bīstami vai aizdomīgi, suns sāk “pavadīt”. Ko tas nozīmē?

Lasi arī: Vīrs paziņoja, ka ir iemīlējies citā sievietē, taču negaidīja pārsteigumu, ko viņam bija sagatavojusi sieva

Mājdzīvnieks sargā saimnieku un robežas, kurās atrodas viņš un viņa persona. Ar riešanu suns cenšas brīdināt ienaidnieku, ka viņš ir bīstams, lai viņš nepārkāpj telpu. Mājdzīvnieks nosaka robežas un uzrauga personas rīcību.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Tajā pašā laikā daži cilvēki suņiem nerada trauksmi. Tāpēc viņi nerej uz visiem garāmgājējiem. Kurš ietilpst riska zonā, kurā pastāv risks, ka uz viņu var riet? Tālāk apsveriet situāciju, lai no tās izdarītu secinājumus.

Dienas prognoze 25.martam: gatavojieties pārsteigumiem!

Mājdzīvnieku bailes

Daži cilvēki var nobiedēt suni ar savu izskatu un/vai iekšējo stāvokli, ko suns labi sajūt. Tas sāk riet. Tas ir suņa veids, kā viņš cenšas nobiedēt cilvēku, no kura baidās. Šādi rīkojoties, tas parāda saimniekam, ka ir gatavs aizstāvēties.

Nereti suņi, kas bērnībā vai pieaugušo vecumā ir cietuši no var***bības, necieš pieaugušus vīriešus vai bērnus. Tas viss ir atkarīgs no tā, kas viņu sāpinājis. Suņiem ir labi attīstīta atmiņa. Šo punktu nevajadzētu aizmirst.

Lasi vēl: Internetā nopludināti FOTO; kāda agrāk īstenībā izskatījās slavenā Elīna Didrihsone

Tajā pašā laikā bailīgi suņi var riet ne tikai uz cilvēkiem vai dzīvniekiem. Uz jebkuru rējienu ir iespējama reakcija skaņas pavadījuma veidā. Eksperts norāda: sunim ir raksturīgi emocijas nodot ar ķermeņa valodu (asti, ķermeņa kustībām, galvas stāvokli u. c.), un riešana ir reakcija uz kaut ko pārāk biedējošu vai pārsteidzošu, iepriecinošu vai sadusmojošu …

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment