Eksperti brīdina, ka strauji izplatās vīruss, tomēr pagaidām bažām nav izteikta pamata, lai gan..

Eksperti pirms pāris dienām brīdināja, ka strauji izplatās kāds vīruss, tomēr tas cilvēkiem pagaidām nekaitē, ja ar to nesaskarās ļoti tuvu kontaktā. 

Vīruss, kas ir atbildīgs par bezprecedenta putnu gripas uzliesmojumu putnu vidū visā pasaulē, piedzīvo strauju mutāciju, liekot ekspertiem ļoti ieteikt mājputnu vakcināciju.

Pētījuma rezultāti liecina, ka pašreizējais vīrusa celms izraisa akūtākus simptomus un lielāku putnu pārnešanas ātrumu. Eksperts uzsvēra, ka vīrusa iespējamās briesmas cilvēku populācijai pašlaik ir minimālas.

Tomēr vīruss tiek pārveidots, kas varētu veicināt tā pārveidi virulentākā celmā, kas spēj inficēt cilvēkus. Atgādināsim, ka līdz pat šim retos gadījumos, kad cilvēki ir inficējušies ar putnu gripu, tas noticis ciešā kontaktā ar inficētiem putniem.

Lasi vēl: Diemžēl aizsaulē devies no spilgtākajiem Eirovīzijas dalībniekiem; Mūziķa ģimene skumjos jaunumus apstiprināja

Lielbritānijas Dzīvnieku un augu veselības aģentūras virusoloģijas nodaļas vadītājs Īens Brauns uzsvēra, ka pagaidām nav skaidru pierādījumu, ka vīruss ilgtspējīgi izplatās starp zīdītājiem, vienlaikus tas “arvien iedarbīgāks kļūst putnu” populācijā, bet “cilvēkiem joprojām nav pielāgojies”.

 

Leave a Comment