Dziedina prātu un ķermeni, pasargā mājokli no ļaunuma: mājās jātur tikai viens populārs augs

Piemēram, no vītolu zariem var pīt mēbeles un grozus vai citus izstrādājumus, taču visbiežāk vītoli ir kā skaistuma rota kādā dārzā vai parkā, jo to nokarenie zari izskatās patiešām iespaidīgi.

Vītolu mizas un ekstrakti ir plaši pazīstami arī med*****nā un plaši tiek pielietoti ār*****anā.

Un, tātad, kā pareizi izmantot vītolu kā mājas sargu un palīgu?

Foto – Pexels

Tautas ticējumi vēstī, ka vislabāk šim mērķim derēs tie vītolu zari, kas ir sastopami netālu no mājas. Ja nu tomēr tādas iespējas nav, tad vītolu zari ir jānogriež kaut kur citur, un atvedot tos mājās, dažas dienas jāpatur pie lieveņa.

Ļoti būtisks ir veids, kā jūs no vītola zarus paņemat – tad, kad nogriežat dažus zarus, ir ļoti svarīgi pateikties kokam par viņa dāsnumu, veltījot tam labus vārdus un ilgu mūžu.

Augsnes mulčēšana. Kas tā ir un kā to pareizi veikt

Lasi vēl: Uz ko ilgi nedrīkst skatīties, lai nepiesauktu nelaimi. Tautas ticējumi, kurus vērts likt aiz auss, jo tiem esot ticējusi pat pati Vanga

Pēc tam, kad vītola zari dažas dienas noturēti pie lieveņa, tie jāieliek vāzē vai kādā citā traukā un jānovieto kādas istabas stūrī – vislabāk netālu no ieejas. Kad tas izdarīts, jāsaka vārdi: “Paldies par aizsardzību mūsu mājai un mūsu ģimenei.”

Un, visbeidzot, pēdējā lieta, kas jāatceras – vītola zarus nekādā gadījumā nedrīkst ne izmest, ne bradāt kājām! Ja nu kaut kādu iemeslu dēļ no šiem vītolu zariem mājās negaidīti jums ir jāatbrīvojas, tos sadedziniet ar vārdiem: “Paldies par tavu dāsnumu. Tagad mūsu ceļi šķiras!”.

Leave a Comment