Džeremijs Klārksons dalījies skumjos jaunumos par savu veselības stāvokli

Klārksonam ir diagnosticēts augsts asinsspiediens, un viņš ir brīdināts, ka tas var izraisīt “mokošu un sāpīgu nāvi.”

Lai kontrolētu asinsspiediena līmeni, 63 gadus vecais vīrietis tika mudināts atturēties no nikotīna košļājamās gumijas, ko viņš sāka košļāt pirms vairākiem gadiem pēc smēķēšanas atmešanas.

“Birmingham Live” ziņo, ka Klārksons smēķēja 43 cigaretes dienā, līdz 2017. gadā viņu nogādāja slimnīcā ar pneimoniju.

Savukārt laikrakstam “The Sunday Times” viņš norādīja, ka: “Visi man teica, ka man ir jāpārtrauc. Tūlīt. Man tobrīd nebija citas izvēles, jo asins saindēšanās bija tik smaga, un es biju tik nomocīts ar tās izraisītajām ciešanām, ka es pat nespēju izmantot šķiltavas.”

Lasi arī: Pie Prigožina atdusas vietas atrasta ļoti dīvaina zīmīte; lūk, kas tajā bija teikts!

Lasi arī: Vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju drīzumā saņems vēstules no VID; cilvēku datubāze jau ir sākta izskatīta vakar

Neskatoties uz to, ka raidījumu vadītājs ir atmetis cigaretes un nomainījis tās ar nikotīna košļājamām gumijām, viņam ir paziņots, ka ar to nepietiek, un viņa asinsspiediens acīmredzot ir “negatīvi paaugstinājies”.

Laikrakstam “The Sun” Klārksons par jauno problēmu pastāstīja sīkāk:

“Ārsts teica, ka tās (nikotīna košļājamās gumijas) izraisa satraucošu asinsspiediena paaugstināšanos un ka, ja es to drīz neizbeigšu, mani piemeklēs mokoša un priekšlaicīga nāve.”

 

NHS tīmekļa vietnē teikts, ka, neārstējot paaugstinātu asinsspiedienu, var rasties nopietnas problēmas, piemēram, sirdslēkme un insults.

Paaugstināts asinsspiediens ne tikai rada spiedienu uz sirdi, nierēm un citiem orgāniem, bet arī papildus noslogo asinsvadus.

Saskaņā ar Mayo klīnikas datiem ir vairāki veidi, kā cilvēks ar augstu asinsspiedienu var to samazināt.

Svarīgi ir vingrot, ievērot veselīgu uzturu, ierobežot alkohola lietošanu, atmest smēķēšanu un uzturēt zemu stresa līmeni.

 

Arī interesanti: Retrogrāda planētas 2023-2024: personīgās un garīgās transformācijas laiks

Leave a Comment