Vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju drīzumā saņems vēstules no VID; cilvēku datubāze jau ir sākta izskatīta vakar

Sākot ar trešdienu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sāks korespondences izplatīšanu daudziem iedzīvotājiem (EDS lietotājiem) elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

 

Dienests izveidots 1993.gadā, apvienojot Muitas departamentu un Valsts finanšu inspekciju.

Sākotnēji tas bija Valsts ieņēmumu valsts ministru Viļa Krištopāna un Aijas Počas pārziņā. Pēc tam tika izveidots VID vadītāja amats, bet šobrīd dienestu vada ģenerāldirektors. 2016. gada 8. novembrī valdībā VID vadītājas amatā apstiprināta Ilzi Cīruli.

 

Savukārt pēc viņas aiziešanas VID ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā un nodokļu administrācijas direktore Dace Pelēkas uzņēmās ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju.

No 2019. gada 5. februāra līdz 2022. gada 15. septembrim VID vadītājas pienākumus pildīja Ieva Jaunzeme. Taču viņa ar finanšu ministra Jāņa Reira rīkojumu tika atstādināta no amata pienākumu pildīšanas sakarā ar vairāku augstu VID amatpersonu aizturēšanu saistībā ar fiktīvām lietām, disciplinārlietām un atkārtotiem nekvalitatīviem darba izpildes novērtējumiem.

Lasi vēl: Pār Siliņu gāžas aizdomīgs kritikas vilnis; “Nebiju gatava tik melnai kampaņai”
No 2022.gada 15.septembra VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājas amatā iecelta VID ģenerāldirektora vietniece, Informātikas pārvaldes direktore Indra Kārkliņa.

 

 

Turpini lasīt, par ko ir šīs izsūtītās vēstules, nākošajā lapā

Leave a Comment