Meklējiet steidzīgi patvērumu slēgtās telpās: Latvijā tik tikko izsludināts biedējošs brīdinājums

Latvijā tik tikko izsludināts biedējošs brīdinājums un iedzīvotāji lūgti palikt iekštelpās, ieteicams slēgtās iekštelpās. Brīdinājums spēkā ir līdz šim vakaram. 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĻMC) ziņoja, ka ceturtdienas vakarā virs Latgales pulcējās negaisa mākoņi, ko pavadīja īpaši stipras lietusgāzes.

Iepriekš šajā apgabalā tika izsludināts dzeltens brīdinājums, kas vēlāk tika mainīts uz oranžu. Sagaidāms, ka lietusgāzes kumulatīvais nokrišņu daudzums būs 20-29 milimetru robežās. Var rasties arī krusa.

 

Lasi vēl: Šīs trīs zodiaka zīmes var “piesaistīt lielu naudu” pat atrodoties dziļos laukos

Oranžs brīdinājums norāda uz ievērojamu nokrišņu iespējamību, kas izraisa strauju ūdens līmeņa paaugstināšanos un sekojošus plūdus apkārtnē. Turklāt pastāv bīstamība, piemēram, nolauztu koku zaru, nenostiprinātu priekšmetu lidošana. Gaidāms ekstremāli daudz lietus nokrišņu.

Nelabvēlīgi laikapstākļi spēj nodarīt kaitējumu īpašumam, traucēt sabiedrisko transportu un kavēt aktivitātes brīvā dabā. Iedzīvotājiem ieteicams meklēt patvērumu slēgtās teritorijās.

Brīdinājums būs spēkā no plkst.17.45. līdz plkst.22. ceturtdien. Tikmēr visos citos valsts reģionos saglabājas dzeltenais brīdinājums par pērkona negaisiem. Nokrišņu līmenis var sasniegt 10-19 milimetrus, ko pavadīs spēcīgas vēja brāzmas un iespējama krusa.

 

Leave a Comment