Dzeltenais brīdinājums: šajā reģionā Latvijā jārēķinās ar stipru snigšanu jau tuvākajā laikā

Izsludināts dzeltenais brīdinājums īpaši šajā reģionā. Šajā reģionā Latvijā jārēķinās ar stipru snigšanu jau tuvākajās stundās. Jārēķinās ar grūtībām. 

Meteorologi ir izsludinājuši dzelteno brīdinājumu. Prognozēts, ka laikā no plkst.10.00 līdz plkst.13.00 Latvijas centrālajos un austrumu rajonos būs ievērojama sniega uzkrāšanās, kā rezultātā iespējama sniega segas palielināšanās par 5-7 cm.

Kā snigšanas laikā nezaudēt modrību uz ceļa satiksmē?

Snigšanas laikā ceļu satiksmes drošība kļūst par prioritāti, un ir svarīgi saglabāt modrību un uzmanību uz ceļa, lai novērstu negadījumus un saglabātu drošību. Šeit ir daži padomi, kā nezaudēt modrību uz ceļa satiksmē snigšanas laikā:

Pielāgo braukšanas stilu: Braucot snigšanas laikā, samazini ātrumu un palielini distances starp automašīnām, lai nodrošinātu labāku manevrēšanas spēju un bremzēšanas attālumu.

Izmanto gaismas: Ieslēdz automašīnas gaismas, lai būtu redzams citiem ceļa lietotājiem un, lai tie redzētu tevi. Ja redzamība ir ierobežota, ieslēdz arī miglas lukturus.

Uzmanīgi pārbaudi spoguļus: Pārbaudi automašīnas spoguļus regulāri, lai sekotu līdzi apkārtējai satiksmes situācijai, un pārliecinies, ka tie ir attīrīti no sniega un ledus.

Izvairies no straujām pārvietošanās maiņām: Samazini manevrēšanu, izvairies no straujām pārvietošanās maiņām un pēc iespējas gludāk veic braukšanas manevrus.

 

Lasi vēl: Aizsaulē devies cienījams aktieris; viņš aizgāja dienu pēc savas 50. dzimšanas dienas

Sinoptiķi brīdina, ka snigšanas laikā redzamība var pasliktināties līdz 200-500 metriem. Sinoptiķi prognozē, ka pirmdien daudzviet Latvijā gaidāms sniegs, savukārt valsts ziemeļaustrumos nokrišņi nav gaidāmi.

Visā lielākajā daļā nācijas ik pa laikam mākoņu segumā iespiedīsies saules stari. Augstākā reģistrētā gaisa temperatūra būs no -1 līdz +4 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, dienvidrietumu rajonos gaidāma stiprāka vēja stiprums.

Kurzemes piekrastē tiek prognozētas brāzmas, kas sasniegs ātrumu līdz 18 metriem sekundē. Rīgā kādu laiku gaidāma snigšana, ko pavadīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, savukārt gaisa temperatūra sasniegs +1 līdz +2 grādu robežās.

Pēc sinoptiķu prognozēm, marts un aprīlis gaidāms notikumiem bagāts – kas gaidāms? 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment