Draudzība ar bijušo partneri: tabu vai nepieciešamība

Attiecību pārtraukšana var notikt pilnīgi pretējos scenārijos – ar dažiem cilvēkiem komunikācija izbeidzas uz visiem laikiem, bet ar dažiem partneriem paliek kopīgas darba aktivitātes un sociālais loks.

Neapšaubāmi, attiecību beigas ir sāpīgs periods, bet vai pēc tā ir iespējams palikt draugiem?

Psiholoģe un attiecību konsultante Brigita Ludviga stāsta par to, vai ir iespējams draudzēties ar bijušajiem un kā to darīt pareizi.

Kāpēc ir vēlme draudzēties ar bijušo?

No vienas puses, pēc attiecību beigām mums var būt grūti pēkšņi pārtraukt jebkādus kontaktus ar cilvēku, kurš bijis liela dzīves sastāvdaļa. Īpaši, ja tās bija nopietnas romantiskas attiecības – var būt grūti vienkārši atlaist emocionālo un fizisko tuvību, kas jums bija ar šo cilvēku.

No otras puses, jūs varat būt sarūgtināts un dusmīgs uz savu bijušo partneri, kas var traucēt jums uzturēt ar viņu draudzīgas attiecības.

Lūk, daži no iemesliem, kāpēc jūs, iespējams, vēlaties draudzēties ar savu bijušo partneri:

Ja jums un jūsu bijušajam ir daudz kopīgu draugu, domstarpības starp jums var padarīt situāciju neērtu un sarežģītu visiem. Tāpēc draudzība ir veids, kā saglabāt neskartas sociālās saites.

Ja jūs un jūsu bijušais kopīgi audzināt bērnus, labu attiecību uzturēšana jūsu starpā var palīdzēt radīt stabilāku vidi bērniem.

Ja jūs un jūsu bijušais vīrs esat kolēģi un strādājat kopā, draudzīgu attiecību uzturēšana var palīdzēt novērst konfliktus darba vietā.

Ja jums un jūsu bijušajam partnerim ir kopīgas intereses vai jūs kopā turpināt piedalīties noteiktos hobijos vai aktivitātēs, tas var palīdzēt saglabāt draudzību.

Ja jūs un jūsu bijušais partneris esat izšķīrušies mierīgi, piemēram, praktisku iemeslu dēļ, jūs varat būt priecīgi palikt draugi.

Ja jūs un jūsu bijušais partneris bijāt draugi, pirms sākāt satikties, jums var būt spēcīgs pamats draudzībai. Pētījumi liecina, ka attiecības ar materiālo ieguvumu bieži vien mierīgi pāriet draudzībā, ja cilvēki reiz bijuši labi draugi.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Dažkārt draudzība ar bijušajiem palīdz justies droši, jo ir pazīstama situācija un emocionāla saikne.

Ja vēl neesi pilnībā izbeidzis attiecības, vari mēģināt draudzēties ar bijušo, lai tādā veidā rastu noslēgumu.

Par to, kādos gadījumos var draudzēties ar bijušajiem, lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment