Draudzība ar bijušo partneri: tabu vai nepieciešamība

Kad ir atļauts draudzēties ar bijušajiem

Uz šo jautājumu nav pareizas atbildes, un katra situācija ir atšķirīga. Tomēr ir daudzi faktori, kas jāņem vērā, lemjot, vai jums vajadzētu mēģināt saglabāt draudzību ar savu bijušo.

Draudzīgas attiecības var būt šādos gadījumos:

Jums un jūsu bijušajam vairs nav romantisku jūtu vienam pret otru. Jūs varat uzturēt platoniskas attiecības un sazināties kā draugi, bet ne vairāk.

Jūs abi esat pārdzīvojuši šķiršanos un jums vienam pret otru vairs nav nekādu neatrisinātu jūtu. Jūs abi esat devušies tālāk un, iespējams, satiekaties ar citiem cilvēkiem.

Jūs abi esat uz vienas un tās pašas domas un patiesi vēlaties būt draugi. Jūs viens otru cienāt un joprojām esat viens otram atbalsta avots.

Jūs abi esat pietiekami emocionāli nobrieduši, lai uzturētu draudzību bez emocionālas bagāžas vai nereālām cerībām.

Tomēr, ja viens no bijušajiem (vai abi) jebkādā veidā ļaunprātīgi izmantoja vai nodarīja kaitējumu savam partnerim, meloja vai krāpa – vai joprojām izjūt romantiskas jūtas, vai vienkārši jūtas vientuļi – draudzība diez vai būs iespējama, tā nebūs veselīga.

Kā draudzēties ar bijušajiem

Pirms sākat draudzēties ar bijušo, jums abiem ir jāsaprot, ka saziņas turpināšana ir pavisam cits, jauns posms, kas neturpina attiecības. Cenšoties atjaunot saziņu, pirmkārt un galvenokārt:

Vispirms esiet godīgi pret sevi. Uzdodiet sev jautājumu: vai jūs joprojām mīlat savu bijušo un cenšaties atjaunot attiecībās? Vai jūs joprojām esat dusmīgs uz savu partneri? Ko jūs cenšaties iegūt no draudzības? Vai jūs būsiet mierā, ja bijušais vai bijusī draudzene sāks tikties ar kādu citu?

Ir svarīgi būt godīgam pret sevi par savām jūtām. Pretējā gadījumā mēģinājumi draudzēties ar viņiem var radīt jums vēl vairāk sāpju.

Izvairieties no atmiņu apspriešanas par jūsu attiecībām. Lai gan tas var būt grūti, centieties neizcelt atmiņā iepriekšējās attiecības. To darot, jūs izvilksiet tikai tās attiecību daļas, kuras vēlaties atcerēties, ignorējot pārējo. Tas idealizē jūsu bijušo partneri un rada maldīgu cerību, ka šis cilvēks iederēsies jūsu dzīvē.

Nosakiet robežas! Ir svarīgi noteikt skaidras robežas ar savu bijušo partneri; draudzība nedrīkst imitēt jau esošās romantiskās attiecības. Nosakot un pārrunājot robežas, jūs varat pārliecināties, ka jūs viens otram neradāt neērtības.

Atzīstiet, ka lietas ir atšķirīgas. Draudzēties ar kādu cilvēku nav tas pats, kas tikties. Jums būs pastāvīgi jāpieņem fakts, ka tagad viss ir citādāk.

Nav precīza laika, kas palīdzētu attiecībām kļūt par perfektu versiju, tas ir atkarīgs no katra pāra apstākļiem.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

Piemēram, ja attiecības ir bijušas īslaicīgas, iespējams, jūs tajās neesat bijis emocionāli ieguldījis. Līdz ar to jūs, iespējams, neturēsiet aizvainojumu pret bijušajiem un varēsiet viegli draudzēties ar viņiem.

No otras puses, ja jums un jūsu partnerim bija nopietnas ilgtermiņa attiecības, kas neizdevās, vai arī jūs pārdzīvojāt ļoti smagu šķiršanos, jums abiem var būt nepieciešams laiks, lai apstrādātu savas emocijas un panāktu vienošanos, pirms jūs varat būt draugi viens ar otru.

 

Leave a Comment