Divi vienā: galamērķi, kuros var atrasties divās vietās vienlaikus

Jaunas vietas apmeklēšana bieži vien ir aizraujoša, bet kā būtu ar ceļojumu uz galamērķi, kurā var atrasties divās vietās vienlaikus? Kā aptaujā noskaidrojis uzņēmums Booking.com, kas piedāvā plašāko naktsmītņu klāstu visā pasaulē, daudziem cilvēkiem izdarāmo lietu sarakstā ir apceļot pēc iespējas vairāk vietu. Ja tā ir arī jūsu prioritāte, šie unikālie galamērķi ir kā radīti jums.

Francija un Šveice

Ja sapņojat par uzturēšanos divās valstīs vienlaikus, naktsmītne “Arbez Franco Suisse” var piepildīt šo sapni. Šī apburošā kalnu kotedža, kas atrodas tieši uz Francijas un Šveices robežas, piedāvā viesiem iespēju gulēt ar pēdām Francijā un galvu Šveicē. Kotedžas virtuvi, ēdamistabu un dažus viesu numurus šķērso abu valstu robeža. Viesi var pamosties Francijā un izbaudīt maltīti Šveicē, pat neizejot no naktsmītnes.

Beļģija un Nīderlande

Unikālā Bārle, kas ietver divas valstis un to kultūras, iespējams, ir viena no sarežģītākajām pilsētiņām pasaulē. Nīderlandes un Beļģijas robeža to nesadala divās parastās daļās – pilsētu veido daudzi atsevišķi zemes gabali un sarežģīts Beļģijas un Nīderlandes anklāvu tīkls. Pilsētas iedzīvotāju nacionalitāti parasti nosaka pēc viņu mājokļu atrašanās vietas.

Ziemeļu un Dienvidu puslode – Ekvadora

Kito, Ekvadoras galvaspilsēta un viena no lielākajām ekvatoriālajām pilsētām, atrodas tieši uz ekvatora. Kito, kas atrodas augstu Andu kalnos, ir viena no pirmajām pilsētām pasaulē, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Pilsētas satriecošais vēsturiskais centrs ir mājvieta dažādiem klosteriem, baroka baznīcām un burvīgām bruģakmens ielām. Vietnes Booking.com ceļotāji labprāt apmeklē arī netālu no pilsētas esošo “Mitad del Mundo” jeb Pasaules vidus pilsētu – muzeja parku un pieminekli, kas izceļ precīzu ekvatora atrašanās vietu.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment