Divi vienā: galamērķi, kuros var atrasties divās vietās vienlaikus

Atlantijas un Indijas okeāns – Dienvidāfrika

Adatas rags ir Āfrikas tālākais dienvidu punkts, un to uzskata par oficiālo Indijas un Atlantijas okeāna robežpunktu. Iedomājieties, kā būtu stāvēt ar vienu kāju Atlantijas, bet ar otru – Indijas okeānā! Šajā īpašajā vietā var apskatīt arī Adatas raga bāku, kas ir celta 1848. gadā, un tā ir otra senākā aktīvā bāka Dienvidāfrikā. Bākā iespējams uzkāpt, un no turienes var baudīt elpu aizraujošus skatus uz abiem lielajiem okeāniem, kas sastopas pie akmeņainās piekrastes.

Nevada un Arizona – Hūvera aizsprosts, ASV

Hūvera aizsprosts atrodas uz ASV Nevadas un Arizonas štatu robežas, un tā apmeklētāji var vienlaikus būt ne tikai divās vietās, bet arī divās laika joslās (Kalnu un Klusā okeāna). Šis inženierzinātnes brīnums ir atzīts par nacionālas nozīmes inženiertehnisko būvi, un apmeklētājiem ir jārezervē ekskursija, lai iepazītu un novērtētu tās vēsturi un nozīmi.

Ziemeļamerikas un Eirāzijas tektoniskās plātnes – Tingvedliras nacionālais parks, Islande

Tiem, kas vēlas piedzīvot, kā ir stāvēt ar katru kāju savā kontinentā, ir jādodas uz Islandi – vienīgo apdzīvoto salu visā pasaulē, kur uz zemes ir redzamas tektoniskās plātnes un okeāna ūdensšķirtne, tādējādi ceļotāji var piedzīvot iespēju atrasties starp diviem kontinentiem.

Gaisā, bet savienojumā ar zemi – Indija

Ceļotāji, kas vēlas pavadīt laiku pie dabas kādā unikālā nakšņošanas vietā, kas atrodas pa vidu starp gaisu un zemi, var pavadīt nakti mājiņā kokos. Ekoloģiskā naktsmītne “The Tree House Resort” atrodas Sjari ielejas dzīvīgajā mežā, un no tās paveras skats uz Aravalli kalnu grēdu. Šī kūrorta kokos ir izbūvētas koka naktsmītnes, un mājiņu interjeru papildina tam cauri izspraukušies koku zari. Kūrorta viesi var mosties līdz ar putnu dziesmām, pavadīt mierpilnu laiku āra baseinā un pēc tam palutināt sevi ar indiešu delikatesēm kūrorta restorānā “Machaan”.

*Pētījumu veica uzņēmums Booking.com, un tajā piedalījās atsevišķi pieaugušie, kas bija devušies ceļojumā pēdējo 12 mēnešu laikā vai plānoja ceļojumu nākamo 12 mēnešu laikā. Kopumā tika aptaujāti 18 509 respondenti (vairāk nekā 1000 atsevišķi no Lielbritānijas, ASV, Ķīnas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Francijas, Indijas, Singapūras un Krievijas un vairāk nekā 500 no Austrālijas, Argentīnas, Beļģijas, Kanādas, Dānijas, Honkongas, Horvātijas, Indonēzijas, Japānas, Meksikas, Nīderlandes, Jaunzēlandes, Zviedrijas, Taizemes un Taivānas). Respondenti aizpildīja tiešsaistes aptauju 2017. gada augustā.

Leave a Comment