Diemžēl šodien Latvijas valsts iedzīvotajiem nepatīkama diena elektrības ziņā: ”Labāk izslēdziet TV”

Šodien no rīta tika izplatīts paziņojums visiem Latvijas valsts iedzīvotājiem, kuri svētdienu izmanto dienu kā atpūsties mājās, skatoties tv vai darot ko citu izmantojot elektrību. 

Kas ir elektrība?

Elektroenerģija, kas atvasināta no latīņu vārda “electricitas”, ietver virkni procesu, kas ietver elektrisko lādiņu vai elektrificētu objektu kustību un mijiedarbību.

Termins “elektrība” parasti tiek saistīts ar elektrisko strāvu vai elektrisko enerģiju, kas kalpo kā primārais apgaismojuma, siltuma un enerģijas avots daudzām elektroniskām ierīcēm, ko izmanto mājsaimniecībās, tirdzniecības uzņēmumos un citos apstākļos.

Turklāt elektrības jēdziens var ietvert atsauces uz elektriskajiem lādiņiem, elektrisko lauku un elektriskā lauka potenciālu. Turklāt elektrība kalpo kā videi draudzīga degvielas iespēja elektriskajiem transportlīdzekļiem.

 

Lasi vēl: Sieviete no Ķekavas, dzerot kafiju, piedzīvo situāciju, kurā viņai pat aizrāvās elpa no emocijām

Elektromagnētisko lauku ģenerē elektriskais lādiņš, kas var sastāvēt no negatīvi lādētiem elektroniem, pozitīvi lādētiem protoniem un gan pozitīviem, gan negatīviem joniem.

Jēdziens “elektriskais lādiņš” pirmo reizi tika ieviests 1785. gadā, kas sakrīt ar Kulona likuma attīstību. Kulons ir elektriskā lādiņa mērvienība.

Virzīta elektrisko lādiņu plūsma rada elektrisko strāvu. Nevadošu materiālu gadījumā, berzējot vai saskaroties ar citiem uzlādētiem objektiem, uz ķermeņa virsmas uzkrājas elektriskais lādiņš, radot statisko elektrību.

Kas notiek svētdien ar elektrību Latvijā?

Šorīt izziņots paziņojums, ka šodien saistībā ar elektrību visus Latvijas iedzīvotājus gaida ļoti nepatīkams pārsteigums. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment