Diemžēl šodien Latvijas valsts iedzīvotajiem nepatīkama diena elektrības ziņā: ”Labāk izslēdziet TV”

Elektriskā strāva ir virzīta elektrisko lādiņu kustība. Lai vielā plūstu elektriskā strāva, ir nepieciešama ievērojama brīvo lādiņnesēju koncentrācija, kas var šķērsot makroskopisku attālumu. Šādi materiāli tiek uzskatīti par labiem elektrības vadītājiem.

Lai nodrošinātu strāvas plūsmu, elektroenerģijas avotam ir jārada elektriskais lauks vadītājā. Elektriskā lauka spēks virza lādiņa nesējus. Metālos lādiņu nesēji ir brīvie elektroni, savukārt gāzēs, šķidrumos un plazmā tie var būt pozitīvi un negatīvi joni.

 

“NordPool” biržā svētdien, laikā no plkst.11 līdz 19, elektrības cena atkal gaidāma negatīva. (10:00 līdz 18:00 CET). Paredzams, ka dienas vidējā likme būs 44,45 eiro par megavatstundu.

Pēc Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) ekspertu domām, lietotāji, kuri izvēlas mainīgas biržas cenas līgumus, var gūt būtiskas priekšrocības no nulles cenas un negatīvas elektroenerģijas cenas biržā.

Lasi vēl: Ģimene atpūtās un smējās, taču pēc brīža notika kaut kas patiešām briesmīgs! Šis mainīja viņu dzīvi uz visiem laikiem

Nulles cenas gadījumā minētie lietotāji ir atbrīvoti no samaksas par elektroenerģijas ražošanu. Tomēr šī biržas cena nekādi neietekmē dažādus elektroenerģijas lietotāja izdevumus, piemēram, tirdzniecības uzcenojumus un sistēmas pakalpojumu izmaksas, kas joprojām ir jāmaksā.

Leave a Comment