Diemžēl Latvijā plosās slimība, no kuras nav pasargāts neviens iedzīvotājs, pilnīgi neviens

Diemžēl Latvijā plosās slimība, no kuras nav pasargāts neviens iedzīvotājs, pilnīgi neviens. Diemžēl daļa Latvijas iedzīvotāju par šīs slimības nopietnību nav ne reizi aizdomājušies. 

Vai, lai ziņotu par savu slimību, par to ir jāpaziņo darba devējam?

Jā, ir lietderīgi pēc iespējas ātrāk paziņot savam darba devējam, lai viņš zinātu par jūsu slimību un varētu attiecīgi pielāgot savus plānus.

Ir arī darba vietas, kurās darbiniekiem nav jāieņem slimības atvaļinājums, kas nedod šķēršļus vai priekšrocības. Lai saņemtu slimības atvaļinājuma lapu, parasti pietiek tikai ar ārsta recepti.

Diemžēl pavisam nesen tika publicēti Latvijas dati attiecībā uz dažādām populārākajām saslimšanām. Kā rezultātā izrādījās, ka Latvijā šī slimība izplatās zibens ātrumā un ar to var saslimt jebkurš.

Kā arī daudzi Latvijas iedzīvotāji to neuzskata par problēmu un nemaz necenšas vērsties pie ārstiem vai speciālistiem, kuri personai spēs palīdzēt. 

Dati liecina, ka Latvija visbiežāk sastopamā slimība ir alkoholisms. Latvija vienmēr bijusi vienā no visaugstākajām pozīcijām šajā jomā. “Šogad sanācis, ka Latvija pat ir pirmajā vietā.”

Speciālists nevar droši pateikt, kāpēc Eiropas valstis ieņem tik augstu vietu starptautiskajos alkohola metabolisma topos. Tomēr šķiet, ka eiropieši kopumā vairāk lieto alkoholu nekā aziāti.

Viens no iemesliem, kāpēc alkohola lietošana ir tik izplatīta, ir ģenētiska nosliece uz to. Jo tolerantāks kāds ir pret alkoholu, jo vairāk tas ietekmē viņa domāšanas procesu, smadzeņu darbību un līdz ar to lielāka iespēja kļūt par atkarībnieku.

Lasi vēl: Visiem, kuri iecienījuši ”Pepco” veikalu un tā produktus gaida ļoti nepatīkama ziņa! Esiet vērīgi!

Otrs faktors ir saistīts ar to, ka, atkarība no alkohola ir arī attiecību slimība savā pamatā. Padomju režīmā un līdz ar to arī ģimenes vidē tādas jūtas kā dusmas, aizvainojums, neapmierinātība, bailes bija aizliegtas un šis bija vienīgais veids kā cilvēki spēja atslābt.

Esiet uzmanīgi ar grādīgo dzērienu lietošanu!

Leave a Comment