“Decembris visiem parādīs, kur vēži ziemo”: sinoptiķi sniedza prognozi par ziemas sākumu

Šī gada ziema lielākajā daļā Eiropas reģionu būs visnotaļ nopietna. No decembra pirmajām dienām daudzviet Eiropā gaidāms stiprs sals un spēcīga snigšana.

Sinoptiķi ir snieguši provizoriskas prognozes par ziemas sākumu visos Eiropas reģionos. Saskaņā ar meteorologu teikto visu šā gada decembri raksturos skarbi laikapstākļi un dažādas anomālijas. Pirmais ziemas mēnesis var pat uzstādīt jaunu rekordu.

Arī novembris līdz šim pārsteidz ar kontrastiem, taču vairāk netipiski augstu temperatūru virzienā.

Ziemas iestāšanās ātrums un datums mainās atkarībā no ģeogrāfiskās atrašanās vietas un klimatiskajiem apstākļiem. Ziemas sākums tiek nosacīti noteikts, kad temperatūra ilgstoši paliek zemāka par nulles grādiem Celsija skalā. Parasti ziema vidējā ziemeļu platuma zonā notiek no decembra līdz februārim.

Tā Ziemeļeiropā un Austrumeiropā joprojām nav izveidojusies sniega sega, un sniega vietā līst lietus un dienas temperatūra paaugstinās līdz +5 grādiem pēc Celsija, kas ir netipiski šim gada laikam.

 

Decembrī eksperti sagaida krasas laikapstākļu izmaiņas. Tajā pašā laikā lielākā daļa ekspertu ir vienisprātis, ka ziemas sākums Eiropā būs neticami auksts gandrīz visos reģionos.

Lasi vēl: Mūžam atcerēsimies: 95 gadu vecumā šo pasauli pametis izcils vīrs, Latvijas leģenda un tautas varonis

Tādējādi Eiropas centrālajā daļā spēcīgam salam vajadzētu iestāties jau decembra pirmajā nedēļā. Baltijas valstīs būs gaidāms vērienīgs sals un termometra stabiņi noslīdēs līdz mīnus 18 grādiem, taču jāņem vērā, ka pirmās salnas skars jau novembra beigās.

Daudzi sinoptiķi sola decembrī īstu sniega apokalipsi – ko tas nozīmē?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment