Daudzviet tiek slēgtas aptiekas un iemesls tam ir pavisam vienkāršs!

Daudzviet tiek slēgtas aptiekas un iemesls tam ir pavisam vienkāršs! Vairākas aptiekas ir slēgtas un tomēr klientiem tas netika brīdināts. 

Par Latvijas aptiekām

Sākumā gan mazliet informācijas par aptieku vēsturi… Sākotnējās norādes uz aptiekām Rīgā ir datētas ar 1291. gadu. Pēc tam 1357. gadā tika nodibināta pirmā aptieka ar nosaukumu Rātsaptieka jeb Lielā aptieka.

Zilonijas aptieka sekoja šim piemēram 1570. gadā pēc vairāk nekā diviem gadsimtiem. 1655. gadā notika Kaļķu ielas aptiekas, Preipipilsētas aptiekas, Zilās aptiekas, Homeopātiskās aptiekas dibināšana. Arī Brieža Aptieka un Lauvas Aptieka savos laikos bija ievērojamas aptiekas.

 

Kopš jūlija Lietuvā tiek ieviests jauns tiesību akts, kas aizliedz aptieku asistentu neatkarīgu darbību aptiekās. Rezultātā kopumā 34 aptiekas, kas ir saistītas ar lielākajām farmācijas ķēdēm, ir spiestas slēgt visā valstī.

Atsevišķās pilsētās aptiekās tagad pilnībā trūkst darbinieku, savukārt 150 iestādēm tiks ierobežota darbība svētdienās. Lai gan Lietuvas Aptieku asociācija paudusi bažas par šo notikumu, Vese***as ministrija uzskata, ka situācija joprojām ir stabila.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmēm 1. augustā pilnmēness laikā sāksies laimīgā fāze, tomēr ne visiem šis laiks būs priecīgs

Agrāk aptiekāra asistentiem bija atļauts darboties patstāvīgi, viņus attālināti uzraugot farmaceitam. Taču tagad farmaceitam ir obligāti fiziski jāatrodas aptiekā. Izmaiņu rezultātā daudzi uzņēmumi bija spiesti izvērtēt savu spēju nodrošināt nepārtrauktu aptieku darbību, izvērtējot sava speciālistu darbaspēka pietiekamību. Latvijā šī problēma pagaidām nav aktuāla un cerams tā arī paliks..

 

Leave a Comment