Dabas muzeja izstādē var apskatīt simts dažādu ķirbju šķirņu

Šis nav bijis lielisks gads ķirbjiem. Raža bijusi slikta, un cenas augstas. Bet, neskatoties uz to visu, es joprojām viņus mīlu. Tie ir mani mīļākie rudens augļi, un es nevaru nesmaidīt, kad tos ieraugu.

Kā tautā saka, slapjā, aukstajā pavasarī asni dzeltēja un ielīda zemē. Dārznieki kārtējo reizi iesējuši ķirbjus, un izstādītā šķirne ir patiesi iespaidīga. “Kirbjus audzēju kopš piecu gadu vecuma, tā ir mana mīļākā kultūra,” sacīja Sarma Žarčinska, kurai šoruden Ulbrokā ir 15 ķirbju šķirņu raža.

«Piemēram, man ir «Bombierītis», «Sviesta bumbieris», «Sviesta ģitāra» – nosaukti pēc izskata. Kāds ir lielākais ķirbis, ko esi redzējis? Es neapzināti vienu sēklu šķirni iesēju uz komposta kaudzes, bet otru dārzā.

Uz komposta kaudzes viņš bija tukla, sausa klātbūtne. Dārzā viņš bija laimīgāks, jo tas bija līdzsvarotāks. Šogad izstādē lielākais ķirbis ir virs 35 kilogramiem, ko audzējusi Elga Bražunei.

Šis ķirbis ir rekordists, un Elga ļoti lepojas ar savu sasniegumu. Saknes silda zirgu mēsli, kas sajaukti ar kompostu, kurā augi aug. Ķirbjiem vissvarīgākais ir viņu kāju siltums.

” Izstādē “Ķirbji un citas lielas ogas” būs apskatāmi arī kabači, smiltsērkšķi, čili pipari. Ķirbjus pircēji varēs saņemt svētdienas pēcpusdienā.

Leave a Comment