CSDD informē: No 2023.gada janvāra visiem autovadītājiem stājas spēkā jauni noteikumi, kas ietekmēs ikvienu!

No 2023. gada 2. janvāra Ceļu satiksmes drošības direkcija jeb CSDD, informē pilnīgi visus Latvijas autovadītājus par izmaiņām, kuras stāsies spēkā no 2.janvāra. 

CSDD: Sāksim izsniegt jauna parauga autovadītāja dokumentus, tai skaitā vadītāja apliecības ar mūsdienīgiem pretviltošanas elementiem un jaunākajām tehnoloģijām.

Jaunajā vadītāja dokumentu paraugā drošībai būs krāsu fotogrāfija, kas iestrādāta ar lāzergravēšanas tehnoloģiju. Ar jaunākajām tehnoloģijām tiks modernizēti arī citi drošības elementi – taustes, detalizēti taustāmi gravējumi, kā arī ultravioletajā gaismā redzami attēli.

Šie noteiktie drošības elementi tiks iekļauti visu veidu autovadītāja dokumentos, ne tikai vadītāja apliecībā. Visas līdz šim izsniegtās autovadītāja apliecības ir derīgas uz to noteikto termiņu. Taču, mainot šo dokumentu, obligāti jāapstiprina veselības pārbaudes derīguma termiņš.

Lasi vēl: Svarīgāk par Vecgada vakaru: kā šogad svinēt pēdējo jauno Mēnesi

Pašreizējais autovadītāja dokumentu paraugs no nākamā gada 2.janvāra vairs netiks izsniegts. CSDD aicina savus klientus attiecīgi plānot un dokumentus saņemt līdz šim datumam.

https://dzentlmenis.lv/arzemes-sis-lietas-jau-sen-vairs-nav-aktualas-bet-musu-sievietes-joprojam-tas-nesa/95219/

 

COMMENTS

Leave a Comment