”Cik superīgi jaunumi!”: Beidzot tiek izstāstīts cik drīz mūs palutinās saulīte ar pirmajiem +20 grādiem

Austrumeiropā 7. martā būs sauss un mēreni silts – aptuveni +5 grādi pēc Celsija.

“Turpmāk laika posmā no 7. līdz 9. martam – atdzišana, tad siltāks, tad no 12. līdz 15. martam atkal gaidāms aukstums, un tālāk vēl pavasaris uzņems savu gaitu, sāks visur sasilt,” – stāsta sinoptiķi, norādot, ka šajā periodā gaidāms gan sals, gan slapjš sniegs, tāpēc siltās drēbes likt slēpt tālu prom.

Saskaņā ar Hidrometeoroloģijas centra prognozēm 2024. gada martā būs siltāks laiks nekā parasti, un nokrišņu daudzums gaidāms normas robežās.

Paredzams, ka mēneša vidējā gaisa temperatūra būs 1-7° silta, kas ir 1-2° virs normas. Mēneša nokrišņu daudzums gaidāms 30-60 mm, Citviet vietām 71-107 mm, kas ir normas robežās.

 

Bukšs prognozē, ka marts nebūs ne par siltu, ne par aukstu, salīdzinot ar citiem gadiem. Vidēji temperatūra būs normāla, tomēr Latvijas vidienē un austrumos varētu būt nedaudz siltāks nekā parasti. Februāra atkušņa dēļ nebūs lielu pavasara palu.

Lasi vēl: Ir kļuvis zināms, kāpēc jūs nekādā gadījumā nevarat gatavot rīsus iepakojuma maisiņos!

Aprīlis solās būt sauss, ar salnām naktīs un cīruļputeņiem mēneša sākumā. Pēc tam gaidāms silts laiks, un aprīļa otrajā pusē temperatūra varētu sasniegt pat +20 grādus.

Marta otrā puse gan iespējams būs pat vēl vēsāka. Temperatūra naktīs var pazemināties līdz pat -10 grādiem un arī dienas, lai arī saulainas, solās būt vēsas – no 0 līdz +6 grādiem.

Samērā siltais un saulainais marta sākums it nemaz nenozīmē, ka šādus siltus laikapstākļus varēs baudīt visu atlikušo marta mēnesi. Šis laiks ir gaidāms ļoti mānīgs, kā jau katrs marta mēnesis.

Leave a Comment