Cienījamā vecumā šodien mūžībā devies atpazīstams rakstnieks: ”Tas notika agri no rīta”

Floridā 93 gadu vecumā nomiris krievu rakstnieks Juzs Aleškovskis.

Dažas stundas pirms nāves viņš paspēja sazvanīties ar dēlu Alekseju Aleškovski.

21. martā no šīs dzīves šķīries padomju rakstnieks, scenārists un dzejnieks Juzs Aleškovskis. Tas notika agri no rīta Tampas pilsētā Floridas štatā. Informācijā par notikušo dalījās viņa dēls – režisors un producents Aleksejs Aleškovskis.

Viņš uzsvēra, ka agri no rīta sazvanījies ar tēvu, bet nevarēja iedomāties, ka šī saruna būs pēdējā. Nāves iemeslu rakstnieka dēls nenosauca. Šis rakstnieks ir atpazīstams arī ārpus Krievijas robežām.

Lasi vēl: Elizabete II pastāstījusi princim Harijam par savu pirmsnāves vēlēšanos: ”Viņa to tiešām vēlas”

Juzs Aleškovskis nodzīvoja garu un piesātinātu dzīvi. Līdz 34 gadu vecumam viņš paguva būt armijā (dienēja jūras kara flotē Tālajos Austrumos), trīs gadus atsēdēja cietumā par Vissavienības komunistiskās partijas Primorskas reģionālās komitejas sekretāra automašīnas zādzību (tas notika dienesta laikā). Pēc iziešanas no cietuma strādāja par šoferi un celtnieku.

Умер писатель Юз Алешковский | Latvijas ziņas - Новости Латвии

Pēc 34 gadu vecuma sāka nopietni nodarboties ar literatūru – viņš pelnīja ar bērnu grāmatu un kino scenāriju rakstīšanu. Tajā pašā laikā viņš komponēja sarkastiskas dziesmas, citu starpā par Staļina personību. Viens no šādiem dzejoļiem tika nodrukāts, un pēc tam viņš bija spiests bēgt uz Ameriku. Tas notika 1979. gadā – Aleškovskim tajā laikā bija 50 gadu.

COMMENTS

Leave a Comment