Būsiet bez ražas: 8 dārzeņu pāri, kurus nevajadzētu stādīt kopā

Kartupeļi un kabači

Kartupeļus un kabačus arī nedrīkst stādīt pārāk tuvu viens otram. Abiem ir nepieciešams liels slāpekļa patēriņš. Kartupeļi aug nedaudz ātrāk un izņem barības vielas no augsnes, tādējādi efektīvi nomācot kabačus.

Turklāt abi augi cieš no vieniem un tiem pašiem kaitēkļiem. Ja tos stādīs tuvu viens otram, radīsies invāzijas.

Dilles un burkāni

Dilles un burkāni pieder pie lietussargu dzimtas. Tiem ir vienādi lietussarga formas ziedi, gandrīz identiskas sēklas un līdzīgas augšanas īpašības. Taču, tā kā tie ir vienas dzimtas pārstāvji, tie var savstarpēji apputeksnēties. Tādējādi dilles iegūs dīvainu garšu.

Ķirbji un kabači

Ķirbji un kabači ir radniecīgi, taču tie ir pilnīgi atšķirīgas kultūras. Ķirbjiem ir ciets ārējais apvalks, bet kabaču miziņa ir mīkstāka un ēdama.

Tomēr, tāpat kā visi ķirbju augi, tie viegli krustojas. Tā rezultātā var iegūt interesantus augļus, taču tie neatbildīs jūsu iestādītajiem un būs briesmīgas garšas.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Kāposti un tomāti

Krustziežus, piemēram, kāpostus, nevajadzētu kombinēt ar nakteņiem, piemēram, tomātiem, jo tie var kavēt to augšanu. Abas kultūras arī aktīvi izsūc barības vielas no augsnes, un, novietojot tās blakus, barības vielu daudzums samazināsies.

 

 

Leave a Comment