Speciālisti brīdina cilvēkus par gaidāmo: Nedēļas nogalē 6. un 7.aprīlī iespējams būs vētra

Neskatoties uz to, ka pēdējā laikā uz Saules nav bijuši nopietni uzliesmojumi, meteorologiem nevajadzētu atslābināties un viņi ir nākuši klajā ar svarīgu ziņu. 

Zemes ģeomagnētiskais lauks naktī uz 5. aprīli bija vētrains – tā dēļ palielinājās magnētisko vētru iespējamība. Tomēr pēdējā laikā uzliesmojumu aktivitāte uz Saules ir saglabājusies minimāla.

Kas izraisīja svārstības mūsu planētas magnetosfērā un kāda būs situācija tuvākajās dienās?

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Straujš lēciens

Naktī uz 5. aprīli un no rīta K indekss, ko zinātnieki izmanto, lai novērtētu ģeomagnētisko aktivitāti un klasificētu magnētiskās vētras, strauji pieauga.

Saskaņā ar IKI un ISSP Saules astronomijas laboratorijas tīmekļa vietnē publicētajiem datiem līdz plkst. 06.00 šis indekss sasniedza 4 punktus – tas ir, tas bija tuvu vājas magnētiskās vētras līmenim.

 

Tomēr paredzams, ka tuvāko stundu laikā indekss atkal samazināsies – līdz pusdienlaikam tas varētu sasniegt 3 punktus un pēc tam turpināt kristies.

Tomēr magnētiskās vētras varbūtība šodien ir lielāka nekā iepriekšējās dienās. Astronomi lēš, ka tā ir 20 %, bet pirms pāris dienām tā nepārsniedza tikai 5 %.

Tāpēc meteorologi cilvēkiem ar hroniskām slimībām norāda, ka joprojām vajadzētu būt uzmanīgiem: vislabāk tuvāko 24 stundu laikā atteikties no nopietnas fiziskas slodzes, ja iespējams, pavadīt laiku svaigā gaisā, neaizmirst dzert daudz ūdens, kā arī censties izvairīties no kaitīgiem ieradumiem – piemēram, smēķēšanas un alkoholisko dzērienu lietošanas.

Bet kas gaidāms šodien naktī un rīt pa dienu?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment