Briesmīga zīme: lūk, kā uzvedas kaķi pirms sava mīlošā saimnieka aiziešanas aizsaulē

Pieredzējuši zoologi apgalvo, ka kaķi jūt ne tikai seismisko aktivitāti, bet arī mīļotā saimnieka tuvojošos aiziešanu. Mūsdienās ir publicēti dažādu zinātņu jomu ekspertu viedokļi par kaķa “sesto maņu”.

Cilvēki jau sen ir pamanījuši, un zinātnieki ir pierādījuši, ka pirms zemestrīces kaķi izrāda aktīvu trauksmi. Valstu iedzīvotāji no seismiski aktīvām zonām simtiem gadu šajā jautājumā paļaujas uz kaķu instinktu. Tādā pašā veidā dzīvnieki izjūt saimnieka tuvojošos nāvi, apliecina zoologi.

Saskaņā ar viņu daudzu gadu novērojumiem un pētījumiem, pastāv divas versijas, kāpēc kaķi jūt nāves tuvošanos. Saskaņā ar pirmo no tām, kaķi ar savu superjūtīgo degunu atpazīst cilvēka ķermeņa “aiziešanas” smaku.

Šo versiju apstiprina arī mediķi, kas strādā paliatīvās aprūpes centros, kur veci un slimi cilvēki izdzīvo pēdējās dzīves dienas medicīnas personāla vai ģimenes uzraudzībā. Viņiem izdevās piefiksēt un izpētīt smaku, kas izplūst no cilvēka ķermeņa.

Specifiskās smakas cēlonis ir putrescīns, ko dēvē par ptomaīnu – cilvēka organismā olbaltumvielu sadalīšanās rezultātā dažas dienas vai stundas pirms cilvēka aiziešanas parādās salds pūšanas aromāts.

Tāpēc kaķi, sajūtot šo saimnieka “m.i.r.s.t.o.š.o” aromātu, kļūs nemierīgi: sāk uztraukties, bez pārtraukuma skriet pa māju utt. Tiesa, neizskaidrojams ir fakts, kā kaķi ir spējīgi paredzēt spontānu saimnieka n.ā.v.i, kurš atrodas tālu no mājām (nelaimes gadījuma vai citu iemeslu dēļ).

Lasi vēl: Vien 33 gadu vecumā aizsaulē devies talantīgs sportists; diemžēl tas notika turpat sporta zālē

Saskaņā ar otro zooloģisko versiju, kaķu dzimtas pārstāvjiem vienkārši ir augsti attīstīta intuīcija, tā sauktā kaķu sestā maņa. Cilvēkus ar šādām spējām sauc par gaišreģiem vai ekstrasensiem.

 

 

Leave a Comment